Sigortacılar başkanını seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Sigortacılar başkanını seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 21:52

17 Mayıs’ta gerçekleşecek genel kurulda, Türkiye Sigorta Birliği’nin Başkanı seçilecek. Adaylar ise Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin ve Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar.

Haberin Devamı

SİGORTACILAR, 17 Mayıs’ta Başkanını seçecek. Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB), Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, 17 Mayıs’ta gerçekleşecek ve toplantıda TSB Başkanı da belirlenecek. Başkanlık için de Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin ve Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar aday. Başkanlık yarışına az bir zaman kala da adaylar, hedeflerini anlattı. Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, sigorta sektörünün, tarihindeki en zor günlerinden geçtiğini söyledi. TSB Başkanı seçilmesi durumunda yapacakları hakkında basın açıklaması yapan Çetin, sektörün en büyük sorunu olan trafik sigortası ile ilgili öncelikle sigortacılar içinden uzman kişilerin yanısıra akademisyenlerin ve danışmanların dahil olduğu bir komisyon kuracağını belirterek, hem kamuya hem de kamuoyuna trafikteki mevcut ve gerçek mali durumu anlatabilmek için dayanak noktası oluşturacağını söyledi. Çetin, böylece sektörün, trafik sigortasında zarar etmediği hatta kar ettiği algısının değişeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Serhat Süreyya Çetin, acil olarak hukuk çalıştayı düzenleneceğini de ifade ederek, “Geçtiğimiz dönemde çıkan torba kanundaki düzenlemelerin yargı organlarınca uygulanması, içtihat oluşturulması için çalıştay düzenleyeceğiz. Trafik sigortaları genel şart değişikliği, değer kaybı hesabı, destekten yoksun kalma tazminatı konularını çözeceğiz” dedi.

Çetin, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili olarak da gündemde olan otomatik katılım, portföy yönetim şirketi seçimi ve kıdem tazminatı çalışmalarına aktif olarak katılım sağlayacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Otomatik katılımın tanıtılması için Birliğin tüm imkânlarını kullanacak, doğru algıyı yaratabilmek için iletişim seferberliği başlatacağız. Böylece sektörün daha katılımcı ve birlikte hareket eden bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız, bunu da Birlik yönetimi ile birlikte ekip olarak yapacağız.”

EYLEM PLANI HAZIRLAYACAĞIZ

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, sigortacılığın stratejik planı olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Herkesin üzerinde mutabık kalacağı, geniş kabul görecek Strateji Belgesi ve buna uygun Eylem Planı hazırlayarak, TSB’nin referans kurum olmasını sağlayacağız. Bugün sigorta sektörünün hedefleri, 2030’a, hatta daha da sonrasında ulaşacak güçte olmalı. Sadece sektör için değil, ülke ekonomisinin geleceği ve istikrarı için de, üzerinde düşünülmüş, tüm kesimlerce benimsenmiş geniş perspektifli bir planlama yapmalıyız.”

Haberin Devamı

SORUNLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar, sigorta sektörünün bugünlerde birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu sorunlar bugün olduğu gibi dün de mevcuttu ve eminim gelecekte de olmaya devam edecek. Fonksiyonları, yükümlülükleri göz önüne alındığında sektörün gerek kamu, gerekse kamuoyu ve tüm paydaşlar nezdinde temsili hepimiz için yüksek sorumluluk gerektiren bir görev olup, yaşadığımız sorunların çözümü de birliktelikle aşılabilecektir. Bu doğrultuda Birlik başkanının asli görevi, birliğe başkanlık etmenin yanı sıra ortak akıl, ortak gayretle hep birlikte başkanlık yapabilmemizi sağlaması olduğuna inanıyorum.”

BAKMADAN GEÇME!