Sigortacılar 2010'dan umutlu

Güncelleme Tarihi:

Sigortacılar 2010dan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 13:12

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, 2009 yılının sigorta sektörü açısından pek iyi geçmediğini ifade ederek, “2010'un ilk 4 ayında biraz kıpırdanma var. Türkiye'nin sigorta portföyüne bakıldığında, daha kullanılmayan enstrümanlar olduğu görülüyor. Bu da Türkiye için bir şans” dedi.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Su, Anadolu Sigorta acentası Hasan Çilingir'in yeni hizmet binasının açılışı için geldiği Kayseri'de gazetecilere yaptığı açıklamada, küresel krizin etkisiyle, 2009 yılının diğer sektörlerde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de sıkıntılı geçtiğini ancak, yeni yılla birlikte bir toparlanma sürecine girildiğini bildirdi.

Sigorta sektöründe yaşanan sıkıntılara, aşırı rekabetin ve faizlerin düşmesiyle gelirlerde yaşanan gerilemenin de etki yaptığını kaydeden Su, “Bütün bu unsurlar bir araya gelince, sigorta şirketleri için geçen yıl iyi geçmedi. Ancak, 2010 yılının ilk 4 ayındaki verilere göre bir kıpırdanma var. Ayrıca Türkiye'nin sigorta portföyüne bakılınca, daha kullanılmayan enstrümanlar olduğu görülüyor. Bunlar değerlendirildiğinde, Türkiye'de sigortacılık yeniden canlanacaktır. Bu açıdan bakıldığında Türkiye'nin şansı var” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!