Sigorta pazarı yüzde 13.7 büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Sigorta pazarı yüzde 13.7 büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 01:11

SİGORTA şirketleri 2013’te toplam 24,2 milyar TL prim üreterek, bir önceki yıla oranla nominal bazda yüzde 22, reel olarak da yüzde 13,79 büyüme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sigorta sektörünün 2013 verilerini açıkladı. Toplam prim üretiminin 20.8 milyar TL’si trafik, kasko, konut, ticari gibi hayat dışı sigortalardan kaynaklanırken; hayat sigortalarında ise, 3.3 milyar TL’lik prim üretildi. Buna göre hayat dışı sigortalar geçen yıl reel bazda yüzde 13,34 büyürken, hayat sigortasında ise yüzde 16,62’lik reel büyüme gerçekleştirildi. TSB tarafından açıklanan verilere göre 2013’te toplam pazarın yüz 22’si trafik sigortalarından oluştu. Kasko sigortası ise yüzde 21’e yakın pay aldı. Kaskoyu, yüzde 13,72 payla yangın ve doğal afet sigortaları izlerken, özel sağlık sigortasının pazardaki payı yüzde 10,21 oldu. Geçen yıl hayat sigortalarının sigorta pazarındaki payı yüzde 14’e yükseldi.

59 MİLYON POLİÇE SATILDI

TSB’nin verilerine göre 2013’te toplam poliçe sayısı 59 milyonu geçti. Poliçelerin 53 milyonu hayat dışı branşlarından, 5.7 milyonu ise hayat sigortalarından kaynaklandı.

Haberin Devamı

Mapfre Genel’den Güvenli Filo Ödülü

Mapfre Genel Sigorta, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri’nde ‘Güvenli Filo Ödülü’ sponsoru oldu. Filo yönetiminin şirketler için önemine dikkat çekmek ve başarılı uygulamaları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen “Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri” için başvurular 17 Şubat tarihine kadar devam edecek. 10 ve üzeri binek veya hafif ticari araca sahip şirketlerin filo yöneticilerinin katılabileceği yarışmada, katılımcılar dört ayrı kategoride değerlendirilecek. Sürücülerin güvenliği için geliştirilen uygulamalar, Mapfre Genel Sigorta Güvenli Filo Ödülü altında değerlendirilecek.

Güneş’te gözler memnuniyette

GÜNEŞ Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, 2014 yılında hasara ve sigortalı memnuniyetine odaklanacaklarını açıkladı. Güneş Sigorta’nın 24-25 Ocak’ta Yalova Limak Thermal Boutique Hotel’de gerçekleştirdiğini toplantıda konuşan Çetin, son birkaç yıldır büyük bir dönüşüm süreci yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu süreçte şirketimizin ve alt yapımızın değişimine önemli yatırımlar yaptık. 2013 bizim için yatırımlarımızın karşılığını almaya başladığımız bir yıl oldu. Banka sigortacılığında ve hedef branşlarda sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek, yılı başarıyla tamamladık. 2014’te ise bir sigorta şirketinin esas ürünü olan hasara ve varlık sebebimiz olan sigortalılarımızın memnuniyetine her zamankinden daha çok odaklanacağız. Sigortalılarımızın hasar anında kendilerini en üst seviyede güvende hissetmeleri için daha dinamik, daha hızlı, daha çözüm ve müşteri odaklı olacağız.”

Haberin Devamı


SİGORTA DANIŞMA KÖŞESİ Sorularınız için: sigorta@hurriyet.com.tr

Haziran’da BES’te 10 yılımı dolduruyorum. Faiz enflasyonun altında kaldığında paramı çekmek isterim. Ödeme şeklini değiştirmek için süre var mı? Taner Suba

Emekliliğe hak kazanınca birikimin tamamını alabilir, bir kısmını alır gerisini programlı geri ödeme yapabilir veya maaşa döndürebilirsiniz. Elbette ödeme şeklini değiştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!