Siemens Solar Systems'i satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Siemens Solar Systemsi satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 15:42

Siemens'in, güneş enerjisi sektöründeki etkinliğini artırmak amacıyla, solar alıcılar konusunda dünyanın önde gelen iki tedarikçisinden birisi olan Solel Solar Systems'i yaklaşık 418 milyon dolara satın aldığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, çevreci ürün portföyünden elde ettiği gelir 2008'de 19 milyar avroya ulaşan Siemens AG'nin, çoğunluk hisseleri Londra'da yerleşik yatırım şirketi Ecofin Ltd. ile başka bir büyük hissedarın elinde olan güneş termal enerjisi şirketi Solel Solar System Ltd'i satın aldığı belirtildi.

Siemens Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Peter Löscher, rüzgar enerjisinde hızlı ve başarılı büyümenin ardından şimdi bu başarı hikayesini güneş enerjisi sektöründe de devam ettirmek istediklerini vurgulayarak, “Siemens olarak, Solel'in satın alınmasıyla, güneş termal enerjisi santralleri alanındaki gelecek vadeden pazarda konumumuzu daha da güçlendirebileceğiz. Böylece, kapsamlı çevre portföyümüzü daha da genişletebilecek ve daha önce dile getirdiğimiz üzere, daha yeşil bir şirket haline gelebileceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Siemens Yenilebilir Enerji Bölümü Üst Yöneticisi Rene Umlauft da Siemens ve Solel'in mükemmel bir uyuma sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Güneş termal enerji santralleri için buhar türbinlerinde pazar lideriyiz ve power block ile güneş enerjisi santralleri için enerji üretiminden sorumlu önemli bir parçayı üretebiliyoruz. Solel ise güneş alanları mühendisliğinde ve inşasında uzman. Böylece güçlerimizi birleştirerek gelecekte tek bir kaynaktan parabolik oluklu enerji santrallerinin inşası için ana bileşenleri sunabileceğiz ve bu santrallerin verimliliğini daha da artırabileceğiz.”

Solel Solar Systems Üst Yöneticisi Avi Brenmiller ise, su/buhar çevrimini daha da optimize etmek ve güneş termal enerji santrallerinin verimliliğini daha da artırmak için Siemens'le birlikte çalışacaklarını belirterek, “Böylece temiz teknolojinin kullanımını hızlandırabiliriz. Siemens'in mali gücü ve küresel satış ve pazarlama faaliyetleri ile bir araya geldiğinde bu satın alma, işletmemiz için ve dolayısıyla tüm Solel çalışanları için gelecek vadeden olanaklar sunacaktır” dedi.

Açıklamada, yaklaşık 418 milyon dolara gerçekleşen satın alma işleminin, takvim yılı sona ermeden yetkili makamlarca onayının beklendiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!