Shell: Türkiye’yi ihracat limanı görüyoruz, otogazda büyümeye devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Shell: Türkiye’yi ihracat limanı görüyoruz, otogazda  büyümeye devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

İngiliz petrol şirketi Shell’in Türkiye’de dağıtım sektöründeki ortaklığı Shell&Turcas’ın CEO’su Jacek Dziembaj, Türkiye’nin yatırım konusunda Shell için önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Shell ile Honda’nın otogaz pazarında yaptığı işbirliğinin tanıtımında konuşan Dziembaj, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olduklarını belirterek, “Türkiye’yi bir üs olarak düşünmenin ötesinde bir ihracat limanı olarak görüyoruz” dedi.

650 otogaz istasyonu

2006’da kurulan Shell&Turcas’ın istikrarlı bir büyüme tablosu çizdiğine değinen Dziembaj, şöyle konuştu: ”Türkiye’nin en büyük özel şirketlerinden biri haline geldik. Shell&Turcas, 1000 benzin istasyonuyla Türkiye’deki en büyük üç dağıtım ağından birine sahip. Bunların 650’sinde otogaz istasyonumuz var. Amacımız her yıl bunlara 50 tane daha ilave etmek. Farklılaştırılmış yakıt ve madeni yağ alanında pazar lideri konumunda. Derince tesisimiz 44 ülkeye yağ ve gres ihraç ediyor. Türkiye’de 11 terminali işletiyoruz.”

Haberin Devamı

Büyümeye kararlıyız

Otogazda Honda’yla işbirliklerine de değinen Dziembaj, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut ürünlerin yanı sıra otogaz ağını büyütmeye ve yatırım yapmaya devam ediyoruz. Honda Türkiye ile işbirliğimiz, sektör dinamikleri konusundaki ortak algının, emniyet ve çevre duyarlılığının ve tüketici ihtiyaçlarının farkında olmanın ortak bir meyvesi. Türkiye’de otogaz alanında büyümeye kararlı olduğumuz konusunda atılmış son adımlardan biridir.”

Otogaz tüketiminde dünya ikincisiyiz

SHELL Gaz Genel Müdürü Semih Genç de, otogazın önümüzdeki dönemde en önemli yakıt seçeneklerinden biri olacağını, otogaz pazarının her yıl ortalama yüzde 7 büyüdüğünü kaydetti. Genç, şöyle konuştu: “Bugün yollarımızda 2.8 milyona yakın otogazlı araç var. Binek araçların yüzde 38’inde otogaz tercih ediliyor. Her üç araçtan birinde otogaz kullanılıyor. Otogaz bulunan istasyon sayısı 9 bin 200’e ulaştı. Türkiye’de istasyonların yüzde 70’inde otogaz var. Güney Kore’den sonra dünya otogaz tüketiminde ikinci sırada yer alıyoruz.”

Honda Türkiye Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki ise, otogazlı Honda modellerini 2-3 yıl içinde fabrikada monte edilmiş biçimde piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!