Sezginler: Konkordato başvurusu yok

Güncelleme Tarihi:

Sezginler: Konkordato başvurusu yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 12:21

Sezginler Gıda`nın bugüne kadar herhangi bir konkordato başvurusu ve ilanının sözkonusu olmadığı bildirildi.

Sezginler Gıda`dan Borsa`ya gönderilen açıklamada, Borsa Yönetim Kurulu`nun şirketin uyarılmasına yönelik yazısında, genel yönetmelik ve İMKB Kotasyon Yönetmeliği`nin 16. maddesi uyarınca kottan çıkarma şartlarından olan 16/h bendinde yer alan hükümler içerisinde bulunan konkordato mühleti talep etme hükmünün yatırımcılar tarafından şirketin konkordato ilan ettiği izlenime yol açtığı vurgulandı.

``Şirketimiz tarafından bugüne kadar herhangi bir konkordato başvurusu ve ilanı söz konusu değildir`` denilen açıklamada, ayrıca şirketin piyasa ödemelerini firmalarla anlaşılan vadelerde ödemeye devam ettiği kaydedildi.

Sezginler Gıda, bankalara olan borçların da vadeli geldiğinde ya kapatıldığını ya da bankalarla görüşmeler kapsamında uzatıldığını, 31 Aralık 2000 tarihinde 73.5 milyon dolar olan borcun 60.4 milyon dolara seviyesine indirildiğini bildirdi.

Açıklamada, sermayenin 2/3`ünün kaybedilip kaybedilmediğine yönelik olarak da şirketin aktif varlıklarının değerlemesine yönelik olarak İstanbul 9. Asliye Ticaret Maemesi`ne başvurulduğu duyuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!