Seyahat yapacaklara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Seyahat yapacaklara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 10:34

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her yolcunun, seyahat edeceği firmadan biletini alırken koltuk numarasını ve adını mutlaka kontrol etmesi gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Palandöken, yazılı açıklamasında, yurtiçinde turizm hareketliliğinin yaşandığını ve milyonlarca insanın tren, uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçları ile seyahat ettiğini ifade etti.

"Her yolcu seyahat edeceği firmadan biletini alırken koltuk numarasını ve adını mutlaka kontrol etmeli" değerlendirmesinde bulunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Seyahat esnasında her yolcu için isminin yazılı olduğu ayrı ayrı bilet kesilmeli. Kesinlikle bir bilete toplu olarak tek isim ve toplu koltuk numarası yazılamaz. Kaza anında sigortadan faydalanacak kişinin bilette ismi yazılı olması gerekir. Toplu taşıma araçları ve diğer araçlarla yapılan trafik kazalarında, seyahat sigortasına ait poliçelerin nedense hastanelere tedavi sırasında ibraz edilmediği ve yaralıların, kendi özel sağlık sigortalarından muayene edildikleri görülüyor. Tedavi giderleri başka sigorta sözleşmeleri ile teminat altına alınmış olsa bile, söz konusu giderler öncelikle bu sigortadan karşılanır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!