Şener: Bankacılar zararlı durumda

Güncelleme Tarihi:

Şener: Bankacılar zararlı durumda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 09:42

Kredi Kartı Yasası çıkartılan gelişmeleri sükunetle izleyen bankacılık ve finans sektörüne teşekkür eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Bankaların mevduata uyguladığı faizle kıyaslanırsa yüzde 18 faiz aslında yüksek bir faiz değil, bu işten bankalar zararlı durumdadırlar" dedi.

Şener, yasanın kabulünün ardından Genel Kurul’da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

TBMM’nin mesaisini üç saat uzattığını, bununla doğru bir iş yapıldığını belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, "Neden, çünkü bu tasarı hepimizi ilgilendiren, düzensiz işleyen bir alana kurallar kazandırmıştır" dedi.
Bugün kredi kartları borç bakiyesinin 16.7 milyar YTL’ye ulaştığını bunun 11.2 milyar YTL’lik kısmının hiç taksitlendirilmeden ödendiğini kaydeden Şener, "Geriye kalan 700 bin kişiye ait 1.3 milyarlık kısmında sorun oluşmuş durumdadır. Müşteri olarak bakılırsa 25 milyon müşteri var. Öteden beri bu alanın bir düzene kavuşturulması sürekli söylenmiş tartışılmıştır" dedi.

BANKALAR ZARARLI DURUMDA

Doğru ve faydalı bir iş yapıldığını ifade eden Bakan Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Bankalar ile kart sahibi arasındaki daha önce belirsiz olan ilişkiler düzene girmiştir, bu herşeyden önemlidir. Ayrıca 700 bin müşterinin borçlarını ödeyememesiyle ortaya çıkan sorunu gidermek için Geçeci 4’ncü madde de kabul edildi. Bu da önemli, 18 ayda yüzde 18 faizle ödeme, getirilen ödeme kolaylığı gerçekten önemli. Bankaların mevduata uyguladığı faizle kıyaslanırsa yüzde 18 faiz aslında yüksek bir faiz değil, bu işten bankalar zararlı durumdadırlar. Konuyu sükunetle takip edip polemiklere girmedikleri için de bankacılık ve finans sistemine de teşekkürlerimi sunuyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!