Selçuk Ecza Deposu halka arz ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Ecza Deposu halka arz ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 14:49

İlaç dağıtımı alanında 48 yıldır faaliyet gösteren Selçuk Ecza Deposu hisselerinin yüzde 17,4'ünü 19-21 Nisan tarihleri arasında İş Yatırım liderliğinde 'fiyat aralığı ile talep toplama' yöntemi ile halka arz edecek.

Halka arzla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Selçuk Ecza Deposu Genel Müdürü Sonay Gürgen, şirketin 2005 sonu itibariyle yüzde 34,7'lik bir pazar payına sahip olduğunu anlattı.

Türk ilaç dağıtım sektöründe halka açılan ilk şirket olarak bir ilke imza attıklarını kaydeden Gürgen, geçen yıl sonunda şirketin 2,05 milyar dolar ciroya, 69,7 milyon dolar net kara ulaştığını bildirdi. Sonay Gürgen, 90 depo, 136 bin metrekare toplam alan, 2 bin 37 araçla faaliyetlerini sürdürdüklerini, 4 bin 941 çalışanla 19 bin 176 müşteriye hizmet sunduklarını, günlük ortalama 1,7 milyon kutu satış gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“AMACIMIZ DAHA GÜÇLÜ DEVAM ETMEK”

Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu ise, ”Evladım gibi büyüttüğüm Selçuk Ecza Deposu'nun bundan sonra daha istikrarlı ve kontrollü gideceğine inanıyorum” dedi.
Halka açılma nedenlerini daha iyi denetime tabii olmak, daha uzun ömürlü, daha istikrarlı ve güçlü bir yapıda devam etmek, daha çok kar etmek, daha fazla gelişmek olarak sıralayan Keleşoğlu, “Ortaklarımızı her zaman mutlu edecek yapıya sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.

19-20-21 NİSAN'DA TALEP TOPLANACAK

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, halka arzın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirileceğini söyledi. Halka arz şeklinin sermaye artırımı ve ortak satış olarak gerçekleştirileceğini belirten Koç, çıkarılmış sermayenin 200 milyon YTL, halka arz sonrası sermayenin ise 225 milyon YTL olduğunu dile getirdi.
İlhami Koç, ek satış hakkı hariç 39 milyon 150 bin YTL nominal değerli payların halka arz edileceğini, ek satış hakkının 5 milyon 872 bin 500 YTL olacağını kaydetti.

Halka açılacak oranın yüzde 17,4, ek satış sonrası halka açıklık oranının ise yüzde 20,01 olacağını bildiren Koç, aracılık türünün ”bakiyeyi kısmen yüklenim”, halka arz yönteminin ise “fiyat aralığı ile talep toplama” şeklinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

19-20-21 Nisan tarihlerinde talep toplanacağını kaydeden İş Yatırım Genel Müdürü Koç, halka arzın yüzde 68'inin yurt dışı kurumsal yatırımcıya, yüzde 28'inin yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 2'sinin yurt içi kurumsal yatırımcıya, kalan yüzde 2'sinin yüzde 3 iskontolu ödeme seçeneğiyle Selçuk Ecza Holding çalışanlarına ayrıldığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!