Sel mağduru KOBİ’lere ‘acil destek kredisi’

Güncelleme Tarihi:

Sel mağduru KOBİ’lere ‘acil destek kredisi’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 07:00

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, selden etkilenen illerdeki KOBİ’lere, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ‘acil destek kredisi’ sağlanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Kacır, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sel felaketinden etkilenen illerimizdeki KOBİ’lerimiz için ‘KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni hızla devreye aldık. Felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı. Kacır ayrıca, ‘Acil Destek Paketi’ kapsamında 300 bin TL’ye kadar desteğin kâr payı ve faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını da belirtti.

SELDEN ETKİLENEN 7 İLDE GEÇERLİ

Destek, Bartın, Düzce, Ordu, Zonguldak, Samsun, Kastamonu ve Sinop’taki işletmeler için geçerli olacak. Anaparası banka kaynaklarından karşılanmak üzere kullandırılacak kredilerde işletme başına azami limit 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin liranın altında olan işletmeler için 200 bin lira olarak sağlanacak. 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ’ler için ise 300 bin lira kredi kullandırılabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!