Şekerbank yeni müşteri arıyor

Güncelleme Tarihi:

Şekerbank yeni müşteri arıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 09:57

Rabobank’a satışı sonuçsuz kalan Şekerbank’taki Personel Munzam Vakfı’nın hisseleri için yeni yatırımcı arayıları başladı. Banka, Mart ayı içerisinde yeni yatırımcılarla yapılacak öngörüşmeleri tamamlamayı ve uygun bulunan yatırımcılarla masaya oturmayı planlıyor.

Şekerbank’tan Borsa’ya gönderilen açıklamada, Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı ile Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı’nın sahip olduğu hisselerin satışı veya bankaya ortak alınması konusunda uluslararası danışmanlık şirketi Interconsult’ın yetkili kılındığı hatırlatıldı. Interconsult’ın olası yatırımcılarla görüşmelere hemen başlayacağı bildirildi.

Açıklamada, Mart ayı içerisinde bu yatırımcılarla yapılacak öngörüşmelerin tamamlanacağı ve bu tarihten sonra uygun bulunan yatırımcılarla masaya oturulacağı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu vakıf hisseleri için en uygun teklifi veren yatırımcıya satışı en kısa süre içerisinde gerçekleştirecektir" denildi.

Şekerbank’ın çoğunluk hisselerinin Rabobank’a satışı Mahkeme’nin daha yüksek bir fiyat belirlemesi nedeniyle gerçekleşmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!