Seçim onlar için saatler önce bitti

Güncelleme Tarihi:

Seçim onlar için saatler önce bitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 15:47

Van'ın Edremit ilçesine bağlı 34 seçmenin bulunduğu Köklü Mahallesi'nde oy verme işlemi 3 saatte tamamlandı. 34 seçmenin olduğu köyde 11 kişi oy vermedi. Oy vermeyenlerin il dışında yaşadıkları belirtildi

Haberin Devamı

Van'ın Edremit ilçesine bağlı 34 seçmenin bulunduğu Köklü Mahallesi'nde oy verme işlemi tamamlandı.


Seçim onlar için saatler önce bitti

Edremit ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Köklü Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, saat 08.00 itibarıyla oylarını kullanmak için Köklü İlkokuluna gitti.


Seçim onlar için saatler önce bitti

Tek sandık ve 34 seçmenin bulunduğu mahallede, vatandaşlar erken saatlerde oylarını kullandı. Oy verme işleminin saat 11.00 itibarıyla tamamlandığı köyde, 23 seçmen, cumhurbaşkanı adayları için oy verdi.

Haberin Devamı

Seçim onlar için saatler önce bitti

Saat 17.00'ye kadar sandığın açılmasını bekleyecek olan sandık görevlilerden Ercan Kasap, 32 seçmenli mahallede vatandaşların erken saatlerde oylarını kullandığını belirtti. Mahalle muhtarı İbrahim Gültepe ise 34 seçmenden 11'inin il dışında olduğu için oylarını kullanamadığını söyledi.

KUŞU'DA YİNE SANDIKLAR BOŞ

Öte yandan Kütahya'nın Simav ilçesi'nin Yerel Yönetimler Yasası'yla köye dönüştürülen beldesi Kuşu'da yerel seçimin ardından bugünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sandıklar yine boş kaldı.
Kuşu'da bin 468 seçmen, 30 Mart yerel seçimleri ve ardından 1 Haziran'da yenilenen muhtarlık seçiminde olduğu gibi bu gün de Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitmedi. Nurullah Bayram Ortaokulu'na kurulan 4 sandıkda saat 08.00'de başlayan oylamada saat 15.00 itibariyle, beldelik haklarını geri istediklerini belirten Kuşulu seçmenlerden kimse oy kullanmadı.

YOL YOKSA OY DA YOK

Bitlis, Güroymak ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki 518 seçmeni, 150 hanesi ve bin 170 nüfusu bulunan Yamaç köyü uzun yıllardır seçimlerde söz verilmesine karşın bir türlü yapılmayan yol, su, sulama, altıyapı ve elektrik sorunlarını gerekçe göstererek, cumhurbaşkanı seçiminde sandığa gitmeme ve oy kullanmama kararı aldı. Köylülerin bu kararıyla köydeki okula gönderilen 1086 -1085 nolu iki sandık boş kaldı. Köyün muhtarı Veysi Kurt, "Artık siyasilerin seçimden seçime karşılıksız vaatlerinden bıktık. Bu nedenle bu seçimde sandığa gitmeme kararı aldık. Bunu açıkça da belirtmek istiyoruz. Vaatler yerine gelmeden, sorunlar çözülmeden bir daha hiçbir seçimde sandığa gitmeyeceğiz. İrademizi boş vaatlere heder etmeyeceğiz." dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!