Seat’ın yeni gözbebeği Leon

Güncelleme Tarihi:

Seat’ın yeni gözbebeği Leon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk defa tanıtılan Seat’ın yeni modeli Leon, Auto Show’da

Modellerini yenileyen Seat, yeniliklerini Türkiye'de ilk kez Auto Show '99'da tanıtıyor. Seat, fuarda yeni Toledo, yeni Ibiza, Yeni Cordoba ve yeni Cordoba Vario'nun yanında Seat ailesi'nin diğer fertleri Arosa, Alhambra ve Inca'yla yerini alıyor. Franfurt Motorshow'da ilk defa tanıtılan Seat'ın yeni modeli Leon'u da Auto Show'da yakından görme imkanı bulacaksınız. 1.4 litre 75 beygir, 1.6 litre 100 beygir, 1.8 litre 125 beygir, 1.9 litre TDİ motor seçenekleri bulanan Leon'un 2000 yılı sonunda da 6 silindirli 204 beygir gücündeki modeli piyasaya çıkıyor.

ABS, ESP ve dört hava yastığıyla güvenliğe önem veren Leon'da dikkat çekici donanımlar ise yağmur anında otomatik devreye giren silecekler, elektronik klima ve oto bilgisayar sistemi.

Seat, yenilenen çizgileri, kuvvetlenen imajı ve teknolojisi ile 2000 yılında atak yapmaya hazırlanıyor. Seat, ithal otomobil pazarında Eylül ayında 10'uncu sıraya yükselerek pazar payını yüzde 1.9'a çıkardı.

Seat'ın pazar payındaki bu gelişme yetkili satıcıların sayısındaki artışa paralel olarak gelişiyor. Bugün 22'ye ulaşan Seat yetkili satıcılarının sayısı 2000 yılı sonunda 45 adede ulaşması bekleniyor.

GENÇ VE DİNAMİK IBIZA

Fuarda tanıtımı yapılan yeni Ibiza, Türkiye'ye 1.6 litre 75 beygir ve 1.6 litre 100 beygir gücündeki iki motor seçeneği ile ithal ediliyor. Spor modeli Cupra'da ise 1.8 litrelik 175 beygir gücündeki motor yer alıyor.

Stella ve Signo adlı iki farklı donanım paketi ile piyasaya sunulan Ibiza'nın Signo paketinde otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor.

Stella'da standart olarak otomatik klima, sürücü hava yastığı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, immobilizer, far yükseklik ayarı ve entegre radyo-teyp bulunuyor.

Signo'da ise Stella'ya ek olarak ABS ve EBV(Elektronik Fren güç dağılımı), ESBS (Güçlendirilmiş Fren Stabilite Sistemi), Yolcu hava yastığı, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yol bilgisayarı, 6 hoparlörlü radyo-teyp, sis farları, göcde rengi yan aynalar standart olarak sunuluyor.Her iki versiyonda da sunroof opsiyonel olarak sunuluyor.

AİLENİZİN BODYGUARDI

Geniş iş hacmi, 455 litrelik bağajı ve maksimum güvenlik ekipmanları ile ‘‘Ailenizin bodyguard'ı’’ olarak lanse edilen Yeni Seat Cordoba'nın Türkiye'ye 1.6 litre 75 beygir, 1.6 litre 100 beygir (2 kapı ve 4 kapı) ve 1.9 litre TDİ 90 beygirlik üç motor seçeneği ve 2 kapılı 1.8 T 156 beygir gücündeki spor modeli ithal ediliyor. Cordoba'nın yeni özellikleri ve ekipmanları arasında modelin dışında ön tampon, radyatör ızgaraları, arka far grubu ve bagaj içinde ise yan hava yastıkları, döşeme, üç kollu direksiyon, vites kolu, geniş ekranlı orta konsol, otomatik klima, kapılardan ayarlanan elektrikli aynalar.

STANDART DONANIM

Stella ve Signo adlı iki farklı donanım paketi ile piyasaya sunulan Ibiza'nın Signo paketinde otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor.

Stella paketinde standart olarak otomatik klima, sürücü hava yastığı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, immobilizer, far yükseklik ayarı ve entegre radyo-teyp bulunuyor.

Signo'da ise Stella'ya ek olarak ABS ve EBV(Elektronik Fren güç dağılımı), ESBS (Güçlendirilmiş Fren Stabilite Sistemi), Yolcu hava yastığı, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yol bilgisayarı, 6 hoparlörlü radyo-teyp, sis farları, gövde rengi yan aynalar standart olarak sunuluyor.Her iki versiyonda da sunroof opsiyonel olarak sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!