Schneider Türkiye’de geliştirip dünyaya satıyor

Güncelleme Tarihi:

Schneider Türkiye’de geliştirip dünyaya satıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Fransız Schneider’ın COO’su Jean Pascal Tricoire, Türkiye’nin Schneider için bir Ar-Ge merkezi olduğunu belirterek, "İzmir’de iki fabrikamız var. Bu fabrikalarda bulunan Ar-Ge merkezlerinde yüksek teknoloji gerektiren ürünler yaratıyoruz ve bu ürünleri Avrupa’ya satıyoruz" dedi.

FRANSIZ elektrik malzemeleri üreticisi Schneider’ın COO’su (Chief Operating Officer) Jean-Pascal Tricoire, Türkiye’nin Schneider için yüksek teknoloji konusunda bier Ar-Ge üssü olduğunu söyledi. AB’nin genişlemek ve büyümek için Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu belirten Tricore, "Türkiye yatırım yaptığımız yaşadığımız, tatil yaptığımız bir ülke. Türkiye bize çok yakın. Biz Türkiye’ye gönülden bağlıyız" dedi. Türkiye’nin, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerin ortasında AB standarlarında üretim yapan bir pivot ülke olduğunu vurgulayan Tricoire, "Türkiye’de üretip Avrupa’ya ve çevre ülkelere satıyoruz, Türkiye hem AB şirketlerinin ilgi gösterdiği bir ülke, hem de Türki Cumhuriyetlere açılan kapı" dedi.

AVRUPA’DA SATIYORUZ: Türkiye’nin Schneider için bir üretim ve Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) merkezi olduğunu vurgulayan Tricoire,"İzmir’de iki fabrikamız var. Bu fabrikalarda bulunan Ar-Ge merkezlerinde yüksek teknoloji gerektiren ürünler yaratıyoruz ve bu ürünleri Avrupa’ya satıyoruz" dedi. Tricoire, teknolojisi İzmir’de geliştirilen ve İzmir’de üretilen ’Fluair 400 XE’ adını taşıyan Orta Gerilim Şalterinin sadece Avrupa ülkelerine satıldığını söyledi. Tricoire, Schneider’ın Türkiye’de yıllık cirosunun 100 milyon Euro civarında olduğunu, bu gelirin bir bölümünün Türkiye’den yapılan ihracattan kaynaklandığını ifade etti.

CİRO DERDİM YOK: Schneider COO’su Tricoire, şirketin gelir değil kár amacı olduğunu, geliri yükseltmek gibi bir amaçlarının bulunmadığını söyledi. Schneider’ın 2004 yılında 10.365 milyar Euro gelir, 1.3 milyar Euro vergi öncesi kár elde ettiğini vurgulayan Tricoire, "Bizim için verimlilik, yenilik ve kárlılık önemlidir" dedi. Tricoire, kárlılığın ancak yeni teknoloji ve yeni ürün geliştirerek sağlanacağını bildirdi.

ŞİRKET ALACAĞIZ: Elektrik sistemleri ve devre kesiciler alanında uzmanlaşan Schneider’ın satın almalarla büyüdüğünü hatırlatan Tricoire, "Bize katma değer sağlayacak şirketi satın alırız" dedi. Schneider’ın nakit açısından güçlü bir şirket olduğunu vurgulayan Tricoire, 3 yılda 1 miyar Euro değerinde satın alma yaptıklarını belirterek, "Türkiye’de bize katma değer sağlayacak şirketleri satın alabiliriz" diye konuştu.

TÜRKİYE İÇİN İYİMSERİZ: Türkiye’de ilk fabrikasını 1997 yılında kuran Schneider’ın COO’su Tricoire, 2006 yılında Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin beklentilerinin olumlu yönde olduğunu söyledi. Çin ve ABD’de büyümenin devam ettiğini, önümüzdeki yıl için bir ekonomik kriz beklentisinin bulunmadığını vurgulayan Tricoire, "Türkiye’de büyüyeceğiz" dedi.

130 ülkede, 85 bin kişi çalışıyor

MERKEZİ Paris’te bulunan Schneider 130 ülkede faaliyet gösteriyor ve şirkette 85 bin kişi çalışıyor. Türkiye’de ise Schneider’da 750 kişi çalışıyor, şirketin İzmir’de iki fabrikası bulunuyor. Şirket gelirinin yüzde 5-6’sını Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) için harcıyor. Schneider’ın Ar-Ge’sin de 6 bin mühendis çalışıyor, Fransız şirketin MIT ile de işbirliği bulunuyor.

Schneider Türkiye’de akıllı ev yapacak

ELEKTRİK ürünleri dünyasının tanınmış şirketi Schneider Türkiye’de akıllı evler kuracak. Schneider COO’su(Chief Operating Officer)Jean-Pascal Tricoire, Türkiye’de emlak sektörünün hızlı büyüdüğünü ve Türk tüketicisini Schneider’ın "Akıllı Ev" (Smart Home) çözümleri ile tanıştırmak istediklerini söyledi. Schneider’ın Bilgi Teknolojileri (BT) sektörü ile elektrik malzemeleri sektörünü birleştiren prestijli ürünleri bulunduğunu belirten Tricoire şöyle devam etti: "Sektörümüzdeki deneyim ve birikimimizi BT teknolojisinde yaşanan gelişme ile birleştirerek mükemmel ürünler yarattık. Yarattığımız ürünlere her şey öğretilebiliyor. Bilgisayar yardımıyla programlanabilen kesici ve rölelerimiz evlerin uzaktan kumandasına olanak sağlıyor. Ar-Ge bölümlerimize daha fazla bilişimci alıyoruz. Mobil iletişim teknolojisi ile elektrikli kumanda cihazlarını birleştiriyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!