Saylan İnşaat mağdurları ikinci kez dolandırıldıkları iddiasında

Güncelleme Tarihi:

Saylan İnşaat mağdurları ikinci kez dolandırıldıkları iddiasında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 16:55

İstanbul Esenyurt’ta 7 yıl önce satın aldıkları evlere kavuşamayan yüzlerce aile, sorunun çözümünü beklerken başka firmalar eli ile yeniden mağdur edildiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ESENYURT bölgesinde, gerek imar sorunu gerek, firmaların yaşadığı mali sıkıntı nedeni ile onlarca proje yarım kaldı. Satın aldıkları konutların teslim edilmesini bekleyen yüzlerce aile 7 yıl önce Saylan İnşaat’tan (Saylan Gıda Turizm Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şti.) ev aldı. Ancak şirket satışını yaptığı konutları teslim etmedi. Mali güçlüğe düşen şirket ortakları arasında baş gösteren anlaşmazlık da büyüyünce, yüzlerce ev sahibi için de zorlu bir süreç başlamış oldu.

HAKLARINDA DAVA AÇILDI

Mağdurlar, seslerini duyurabilmek için kimi zaman belediye ile, kimi zaman şirket yetkilileri ile görüşse de soruna çözüm bulunamadı. Saylan İnşaat yetkilileri hakkında, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada yargılama süreci devam ederken, devreye yeni bir şirket girdi.

7 YIL ÖNCE ALDILAR

Haberin Devamı

İki yıl önce kurulan Prometyum İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Tic. AŞ isimli şirket, sorunun çözümü için kolları sıvadı. Bazı hak sahipleri ile anlaşmaya varan şirket de bir süre sonra, başlanan faaliyetleri durdurdu. 7 yıla yakın bir süredir, satın aldıkları evlere kavuşmayı bekleyen mağdurlar, sorunun çözülmesini bekliyor.


Saylan İnşaat mağdurları ikinci kez dolandırıldıkları iddiasında

ARSALAR SÜREKLİ EL DEĞİŞTİRİYOR
Saylan Konut Mağdurları Derneği İbrahim Bulut konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bizler 2011 yılından beri sistemli bir şekilde mağdur ediliyoruz. Paramızla alınan arsalar değerli olduğu için sürekli el değiştiriyor. Her gelen bu arazilerden nemalanıp bir sonrakine devrediyor. 15 aydır Prometyum AŞ isimli firma gündemde… Bu şirket, bizlerin mağduriyetini çözeceğini vadedip arsaları bünyesine aldı. Ancak ne ödemeleri yapıyor ne de evlerimizi yapıyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!