‘Savunma’nın devleri İstanbul'da...

Güncelleme Tarihi:

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2021 12:18

Savunma Sanayi devlerini İstanbul Fuar Merkezi’nde bir araya getiren SAHA EXPO fuarı kapılarını açtı. Yarına kadar açık olacak ve sektörün ilk “Hibrit Fuarı” olma özelliğini taşıyan fuarda ulusal ve uluslararası birçok firmanın en yeni ürünleri sergileniyor. Hürriyet.com.tr editörü Burak Taşçı ile fuarı gezen emekli SAT komandosu Namık Ekin de özellikle yerli yapım silahlara tam not verdi.

Haberin Devamı

Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde milli sistemler geliştirmek hedefiyle kurulan SAHA İstanbul, İstanbul Fuar Merkezi’nde SAHA EXPO 2021 fuarı ile dün ziyaretçileri ile buluştu.

Hibrit olarak başlayan fuar, 15 Kasım'da sanal fuara dönüşecek.

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

Savunma ve havacılık sanayisinde dünyanın ilk hibrit fuarı olacak SAHA EXPO 2021, 15 Kasım’da 3D Sanal Fuar olarak devam edecek ve 15 Şubat 2022 tarihine kadar ziyaretçileri için açık kalacak.

Gerçek fuar deneyimini, sanal bir ortamda ziyaretçilerine yaşatacak olan SAHA EXPO’ya, 7/24 giriş sağlanabilecek ve gerçek bir fuarda yapılabilecek tüm hizmetlerden faydalanılabilecek.

Haberin Devamı

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

Fuarı Hürrriyet.com.tr Ekonomi Editörü Burak Taşçı da Hürriyet okurları için inceledi.

Fuarın ziyaretçilerin de birisi de emekli SAT Komandosu Namık Ekin'di. Burak Taşçı ile bir süre fuarı gezen Ekin "Biliyorsunuz son yıllarda büyük gelişmeler oluyor. Ben de eski bir asker olarak son durumu merak ettim. Bizi şaşırtan güzel şeylerin olduğunu gördüm" dedi.

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

Ekin şunları söyledi "Dakikada arka arkaya 800 ya da 3 bin mermi atan silahlar, insansız hava araçları var. Bir kere Türkiye bu tarz konulara çok meraklı. Bu merak galiba kanımızdan geliyor. Bizde düşmanla savaşmak ülkemizi koruma içgüdüsü var galiba. Çinliler barutu buldukları andan itibaren bu sektör çok gelişti. Ben mesela Amerika'da sniper kursu verdim. Orada 'nasıl saklanacağın nefes alacağın ya da tutacağın' gibi savunma tekniklerin yanında silahlara bakıyordum. Biz 70'li yıllarda sniper ile 800 metreden vurduğumuzda 'ne güzel silah' diyorduk. Şimdi Kanada'da 3 bin 400 metreden vuran silahlar var. Ama biz deriz ki, dövüşmemek için dövüş sanatlarını öğreniyoruz. Bu endüstri de bu yolda ilerleyebilirse çok güzel daha güzel olacak. Dilerim bütün firmalar bu işe sarılır ve bizi yurtdışında temsil eder. Bu sektörde ekonomide zengin olan kazanıyor"

Haberin Devamı

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından desteklenen fuar 40 bin metrekarelik alanda, 30 ülkeden 600’ün üzerinde firmanın katılımı ile gerçekleştiriliyor.

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

BAYKAR, ASELSAN, TUSAŞ (TAI & TEI), ROKETSAN, HAVELSAN, BMC, STM, KALE GROUP, FNSS, TAIS, PRATT & WHITNEY, DOWAKSA, UKRSPECEXPORT, IVCHENKO-PROGRESS ve MOTOR SICH gibi firmaların yer aldığı fuarda, başka savunma fuarlarda yer almayan; insansız silahlı ve silahsız hava aracı, helikopter, uçak, zırhlı araç, silah, roket ve mühimmat imalatı, denizaltı ve savaş gemilerinin üretimi, tank ve teçhizatları, haberleşme cihaz ve ekipmanlarının üretimi, siber güvenlik, yazılım ve donanım geliştirilmesine kadar savunma, havacılık ve uzay sektöründeki en son teknolojiler ile üretilen birçok ürün ilk defa sektöre tanıtılıyor.

Haberin Devamı

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

Katılımcı firmalar yeni ürünlerini de SAHA EXPO’da sahneye sunuyor.

‘Savunma’nın devleri İstanbulda...

Fuarın yıldızları ise stratejik ürünler ve projeler.

Fuar süresi boyunca, dünya çapında bilinen sektör temsilcilerinin katılacağı panellerde; Savunma Sanayisinde İnsansız Sistemler ve Yapay Zeka Uygulamaları, Türkiye’nin Uzay Programı Yol Haritası, Savunma Sanayisinde Küresel Etkinlik ve Teknolojik Derinlik Yol Haritası, Savunma Sanayisinden Sivil Sektörlere: Milli Teknoloji Hamlesi, Havacılık ve Uzay Sanayinde Endüstriyel İş birliği, Türkiye- Ukrayna Savunma Sanayi İşbirliği, Türkiye’nin Araştırma Alt Yapıları ve Bunların Savunma Sanayi Yansımaları, Türkiye’nin Motor Geliştirme Yol Haritası ve Sektörel Entegrasyon konu başlıkları ile Savunma Sanayinin en güncel konuları masaya yatırılıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!