Savunma sanayinde ihracat hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Savunma sanayinde ihracat hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 07:00

Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta ana üretim tesisleri bulunan yerli savunma sanayi şirketi Samsun Yurt Savunma (SYS), hafif ve orta kalibre silahlar üreten CANiK markasıyla geçen yıl 4 kıtada 13 yurtdışı fuarına katıldıklarını, ihracatlarını da dolar bazında yüzde 75 oranında arttıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

2024 yılında ABD, Almanya, Suudi Arabistan, Afrika, Malezya, Bulgaristan, Fransa, Polonya, Pakistan ve Türkiye dahil toplamda 16 fuara katılmayı planlayan şirket, 4-8 Şubat 2024 tarihlerindeki Suudi Arabistan’da düzenlenecek fuara bu yıl ilk kez katılarak yeni ihracat pazarlarını bünyesine katmayı hedefliyor.

Savunma sanayinde ihracat hamlesi

YENİ PAZARLAR HEDEFTE

CANiK’in kuruluşunun 25’inci yılı olan 2023’te belirledikleri hedefleri aşarak yola devam ettiklerini belirten CANiK Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, “Dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olan Türkiye, savunma sanayi alanında sürdürdüğü büyüme ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Global bir Türk markası olarak biz de hız kesmeden sürdürdüğümüz ihracat yolculuğumuzda, ülkemizin gücünü ve sektördeki gelişimini gururla göğsümüzde taşıyoruz. Ne mutlu ki, 2023 yılında da ziyaret ettiğimiz her kıtada, her ülke temsilcilerinden benzer övgüler aldık. Bu bize daha iyilerini de yapmak için motivasyon sağlıyor. Önümüzdeki dönemde yeni pazarlarda ihracat halkamızı genişletmeyi sürdüreceğiz. 2023 yılını sektörümüz ve şirketimiz adına çok verimli bir şekilde tamamladık, 2024 yılında çıtayı daha yukarılara çıkarmak için hazırız. Cumhuriyet’in yeni yüzyılında da aşkla, heyecanla ve gururla yeni yatırımlar yapmayı ve üretmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!