Savunma sanayii için ‘araştırmacı’ desteği

Güncelleme Tarihi:

Savunma sanayii için ‘araştırmacı’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 15:36

Özyeğin Üniversitesi, Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı kapsamına dahil edildi. Bu işbirliği kapsamında Aselsan, C Tech, Havelsan ve Roketsan çalışanları Özyeğin Üniversitesi lisansüstü programlarına katılacak.

Haberin Devamı

Savunma sanayii sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) yönlendirmesiyle, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerle üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesini amaçlayan Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı'na (SAYP), düzenlenen imza töreniyle Özyeğin Üniversitesi de dahil oldu.

İmzalanan protokol ile lisansüstü tezlerin, bu şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi amaçlanıyor. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrenciler, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.

 Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) önderliğinde düzenlenen imza törenine Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Aselsan Teknoloji ve Yenilikçilik Yönetimi Direktörü Zafer Dokuzoğlu, Havelsan Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, Roketsan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sartuk Karasoy, CTECH Genel Müdürü Dr. Cüneyd Fırat'ın yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi ve akademisyen katıldı. 

Haberin Devamı

 "FİRMA ÇALIŞANLARININ EĞİTİM BAŞVURULARINI BEKLİYORUZ”

İmza töreninde konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Özyeğin Üniversitesi olarak yenilikçi, girişimci, araştırmacı yönümüz ve eğitimin ilk yıllarından başlayan staj programı içeren eğitim modelimizle birebir örtüşen bu işbirliği ile nitelikli işgücü oluşmasına katkı sağlayacak olmamız beni ayrıca memnun ediyor.

Bu ortak çalışma platformu ile akademisyen ve öğrencilerimizin ülkemizin savunma sanayiine teknolojik üstünlük kazandıracak ve sektörün ihtiyaçlarına çözüm getirecek çalışmaların içerisinde yer almasını çok önemsiyoruz.

İş dünyası ile iç içe uygulamalı fark yaratan eğitim felsefemizin ve bu alanda yaratılan değerin görüleceğine inancım tam” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!