Savcılıktan soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Savcılıktan soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:48

İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne ve bazı işadamlarına yönelik yapılan operasyonda dün hareketli saatler yaşandı.

Haberin Devamı

Operasyonda 37 kişi hakkında yakalama kararı bulunurken, 27 kişi gözaltına alındı. Yakalama kararı bulunan 10 kişi karmaşası güne damga vurdu. Operasyonun bazı şüphelilere önceden duyurulduğu iddiaları, 10 şüphelinin de aradan 24 saat geçmesine rağmen yakalanmaması adliye ve emniyet arasında kriz yarattı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Ali Haydar, görevini yapmayan ilgililer hakkında adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Haydar yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Savcılıktan soruşturma
3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

“Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 Ocak 2014 tarihinde mahkemeden arama ve şüphelilerin yakalanması kararı alınmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından toplam 37 şüpheli hakkında gözaltına alma kararı verilmiştir. Şu ana kadar toplam 27 kişi gözaltına alınmış olup, üç kişi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Bu sabah itibariyle 24 kişi gözaltında olup halen 10 kişi yakalanamamıştır. Arama, yakalama ve gözaltına almaya ilişkin mahkeme ve savcılık kararlarının adli kolluğa icra edilmesi amacıyla gönderilmesinden sonraki aşamadaki bazı gelişmeler ve icra edilmeyen mahkeme ve Cumhuriyet Savcılığı kararlarına ilişkin ilgililer hakkında adli soruşturma başlatılmıştır.”

Haberin Devamı

KAÇMALARINA İZİN VERİLDİ

Operasyon kapsamında alınan mahkeme kararlarının özellikle İstanbul ve Ankara’da uygulanmadığı iddia ediliyor. İki ilde polislere iletilen gözaltı kararlarının uygulanmayarak şüphelilerin kaçmasına izin verildiği ve böylece delillerin karartılmasına göz yumulduğu ileri sürülüyor. Aranan 10 kişi arasında eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H. de bulunuyor.

Haberin Devamı

VİCDANIM RAHAT

MERKEZE alınan eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, “İyi hizmetler yaptığıma inanıyorum. Bunun için de vicdanım rahat. Bu göreve nasıl geldiysek elbet bir gün gideceğimizi de biliyorduk. Bu devlet görevidir. Bayrak değişimidir. Şu an bir bayrak değişimi. Ben çalıştığım süre içinde samimiyetimle hizmet etmeye gayret ettim” dedi. Bilkay’ın yerine atanan Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, bir önceki görevinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde istihbarattan sorumlu müdür yardımcısıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!