Satış gelirleri 54.9 milyar lirayı aştı, fark yaratan fırsata bakacak

Güncelleme Tarihi:

Satış gelirleri 54.9 milyar lirayı aştı, fark yaratan fırsata bakacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2011 00:00

Koç Holding, 2011’in ilk 9 ayında 1 milyar 653 milyon lira azınlık payı sonrası net kâr açıkladı. Holdingin bu dönemde toplam satış gelirlerini yüzde 43 artışla 54 milyar 930 milyon liraya ve faaliyet kârını yüzde 35 artışla 4 milyar 372 milyon liraya çıkardığı bildirildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük sermaye grubu Koç Holding, 2011 yılının ilk 9 ayında 1 milyar 653 milyon lira azınlık payı sonrası net kâr elde etti. Koç Holding’den finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, bu dönemde toplam satış gelirlerinin yüzde 43 artışla 54 milyar 930 milyon liraya ve faaliyet kârının yüzde 35 artışla 4 milyar 372 milyon liraya çıktığı bildirildi. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2011 yılının son çeyreği itibariyle küresel ekonominin çok zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları söyledi:
Zor dönemde güçleniyor
“Bir yandan Avrupa ekonomisine ilişkin belirsizlikler, bir yandan gelişmekte olan ülkelerde ekonomilerin soğuma eğilimlerini gösteren veriler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki siyasi yeniden yapılanma önümüzdeki dönemin oldukça zor bir süreç olacağını gösteriyor. Küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Yatırımlarımız ve güçlü bilançoyla bu dönemden güçlenerek çıkmayı hedefliyoruz.”
Yeni yatırım fırsatları
Durak, tüm sektörlerde yatırımlarına devam ettiklerini, Türkiye ekonomisine değer katacak ve şirketlerinin global piyasalarda tanınmasını sağlayacak yatırım fırsatlarını kovaladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Ülkemizin potansiyeline olan inancımızla, gerekli olan durumlarda borçlanarak büyük ölçekli yatırımlara imza atmaktan kaçınmıyoruz. Tüpraş’ın 2.4 milyar dolarlık yatırımı için yaklaşık 2.1 milyar dolar tutarında borçlanma gerçekleştirdik. Bir yandan mevcut iş kollarında büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz, bir yandan da fark yaratabileceğimize inandığımız yeni yatırım fırsatlarını takip ediyoruz.”
Otomotiv sektörü için 2011’in rekor yıl olduğunu, dördüncü çeyrekte bu alandaki yatırımlarının hız kazanacağını belirten Durak, 2012’nin ilk yarısında bir yavaşlama olsa dahi ikinci yarı itibariyle sektörün yeniden hız kazanacağına inandıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Dokuz ayda 7.796 kişiyi işe aldı

KOÇ Holding CEO’su Turgay Durak, istihdam yaratmaya DA devam ettiklerini belirtti ve 2010 sonunda 73 bin 63 kişiye sağlanan istihdamı, Eylül 2011 itibariyle 80 bin 859’a çıkardıklarını, böylece son 3 ayda 1515 yeni istihdam sağladıklarını kaydetti. Turgay Durak, Koç Topluluğu’nun 85 yıllık “başarı” hikayesinin arkasında yenilikçiliğe, öncülüğe ve Ar-Ge yatırımlarına verdikleri önemin büyük payı olduğunu vurgulayarak, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2010 Ar-Ge devleri raporunda 3’ü Koç Topluluğu’ndan olmak üzere Türkiye’den 4 şirketin yer aldığını, dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketler sıralamasında da Koç Holding’in 562’nci, Tofaş’ın 939’uncu ve Ford Otosan’ın bin 232’nci olduğunu bildirdi.
Dünyaya yayılıyoruz
Arçelik’in Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika’da da üretim yaparak 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Durak, “Batı Avrupa’daki daralmaya rağmen Arçelik’in yurt dışı satışları, kur artışının da etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış kaydetti. Beko markası, 13 Batı Avrupa ülkesi toplamında sıralamadaki konumunu koruyarak ilk 5 markadan biri oldu” dedi. Durak, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Yapı Kredi Bankası’nın da 300 yeni şube açacağını ve 1500-2 bin yeni istihdam yaratmayı hedeflediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!