Satın alma yapabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Satın alma yapabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 01:09

Ergo Türkiye CEO’su Theo Kokkalas, Türk pazarında büyümek istediklerini belirterek, “Yunanistan’da yeni bir şirket aldık. Fırsat olursa burada da satın alabiliriz, bunun için de fırsatları inceliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN sigorta grubu Ergo, 2012’de aldığı ani bir kararla, Yunanistan’daki şirketlerin yönetimini yürüten Theo Kokkalas’ı, Türkiye’deki sigorta şirketlerinin CEO’luğuna atadı. Kokkalas, Ergo Türkiye’nin, sigorta pazarında prim üretimi ve karlılık açısından inişe geçtiği, ‘Türkiye’den çekilmeye hazırlanıyorlar’ söylentilerinin yayıldığı dönemde görevi devraldı. Aradan geçen iki yılda ise Kokkalas, önce bireysel emeklilikte freni bastı, ardından da yeniden yapılanma başlattı.

Bugün Ergo Grubu’nun hem Yunanistan’daki hem Türkiye’deki şirketlerinin CEO’luğunu yürüten Kokkalas, Hürriyet’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergo Grubu’nun Türk pazarına uzun vadeli baktığını ve çıkmak gibi bir niyet olmadığının ısrarla altını çizen Kokkalas, aksine büyümek için yeni şirket alabileceklerini belirterek, “Amacımız karlı büyümek. Bu, organik de olabilir, inorganik de olabilir. Fırsat olursa büyümek için şirket satın alabiliriz, bunun için de fırsatları inceliyoruz. Bize bu fırsatı yaratacak şirketler olduğunu da görüyoruz” dedi.
Kokkalas bugün için bireysel emeklilikte mücadele etmenin faydası olmadığına karar verdiklerini söyledi. Gelecekte konuyu yeniden değerlendireceklerini söyleyen Kokkalas, “Eğer bir değer yaratacağına inanırsak bu alanda da büyümek için elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

PAZARDA KALICIYIZ

Kokkalas, “Halen şirketler kara geçmedi, bu konuda bir hedef var mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Aslında karlı bir şirketiz ve bunu da Ergo Grubu görüyor. 2013 yılında 171 milyon TL’de sermaye koyduk ki, bu da Grubun Türkiye’ye uzun vadeli baktığının bir ispatı. Bugün karlılığımızı istediğimiz gibi kontrol edebilir hale geldik. 2014 ise hem karlı hem de büyüyeceğimiz bir yıl olacak. Ergo, sigorta piyasasının ana oyuncularından biri.”

Bazıları pazardan çekilebilir

TÜRK pazarına da değinen Theo Kokkalas, dünyanın sigorta devlerinin yatırım yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Tüm büyük şirketler bu pazarda ve hepsi birbiri ile kıyasıya fiyat rekabeti içinde. Bu durum Avrupa’da da çok farklı değil. Tüm büyük şirketlerin burada bulunması ve rekabet içinde olmaları gelecekte istikrar faktörü haline gelecek. Bazıları zaman içinde pazardan çekilebilir. Artık sürdürülebilir büyümeye ve karlılığa odaklıyız.”

Haberin Devamı

Ate’yi 90.1 milyon Euro’ya aldık

THEO Kokkalas, Ergo’nun, Yunanistan’da Piraeus Bank bünyesindeki Ate Sigorta’yı satın aldığını belirterek, şöyle konuştu: “Ate’nin yüzde 100 hissesini 90,1 milyon Euro’ya aldık. Bu satın alma; Grubun, Yunanistan’daki iştiraki Ergo Hellas’ın hayat-dışı sigorta branşlarında en büyük oyuncuya dönüştürecek. Ergo, bu satın alma ile, Yunanistan ekonomisinin kriz sonrası toparlanmasına yönelik inancını da ortaya koydu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!