Sasa'da yıllık bakım

Güncelleme Tarihi:

Sasada yıllık bakım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2001 11:25

Sasa Dupont Sabancı Polyester Sanayi elyaf ve iplik işletmelerinde, yıllık bakım nedeniyle üretim durdu.

Sasa`dan Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, Yönetim Kurulu`nun dünkü toplantısında, her yıl program dahilinde yapılan genel bakım, bayram tatili ve ihracatı etkileyen noel tatili nedeniyle, elyaf ve iplik işletmelerinin bugünden itibaren durdurularak yıllık bakımlarının Aralık ayında yapılması uygun görüldü.

Bakımı tamamlanan CP1 Elyaf Üretim Tesisi, 2 Hat Batch İplik Üretim Tesisi, Kurtköy Tekstüre İplik Tesisleri, Adana Organize Sanayiİplik ve Pet Şişe Tesisleri, Silivri Pet Şişe Tesisleri ile Pet Chips Üretim Tesisleri`nde normal olarak üretime devam edilecek.

Elyaf ve iplik tesislerinde ise üretim duracak ve bakımları tamamlandıkça, 24 Aralık ile 2 Ocak 2002 tarihleri arasında üretime tekrar başlayacaklar.

Bu tesislerde üretime ara verilmesinden doğan kayıp, yıllık toplam kapasitenin yüzde 5.2`si olan 18 bin ton olarak hesaplandı. Bu döneme ait talepler stoklardan karşılanacak.

Duruş döneminde yıllık izinlerini hak eden çalışanlar, yıllık ücretli izinlerini kullanacaklar.

Daha önce izinlerini kullanan çalışanlar ise ücretsiz izinli kabul edilecek ve bu döneme ait ücretleri 1/4 oranında, ikramiyeleri ise tam olarak ödenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!