Saros Körfezi'nde turizmcilerin yüzü gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Saros Körfezinde turizmcilerin yüzü gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2011 13:36

Trakya'da, Ege denizine kıyısı bulunan Saros Körfezi'nde, otellerin ve pansiyonların tamamen dolu olması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

Saros Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Enver Yüksekdağ, Saros Körfezi'nin, tertemiz kumsallarla kaplı bir kıyı şeridi olması nedeniyle tatilcilerin yaz döneminde uğrak yeri olduğunu söyledi.

Saros körfezinin su altı akıntılarının fazla olması, herhangi bir büyük yerleşimin ve sanayileşmenin olmaması nedeni ile Ege denizinde yer alan en temiz bölgelerden birisi olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Saroz Körfezi dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biridir. Bu nedenle, önceki yıllarda daha çok Trakya insanın bildiği ve tercih ettiği Saros Körfezine artık, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin 4 bir yanından insanlar rağbet etmekte. Özellikle Marmara Denizi'nin kirlenmesi sonucunda arayışa başlayanlar, Ege Denizi'nin en kuzeyinde yer alan bakir Saros Körfezi kıyılarına hayran kalıyor. Oteller başta olmak üzere pansiyonlarda yer bulmak mümkün değil.”

4 BİN NÜFUSLU ERİKLİ'YE GÜNDE 60 BİN KONUK

Erikli'deki İşçimen Otelin Sahibi Mustafa İşçimen de Erikli'nin en kalabalık günlerini yaşadığını ifade etti. 3500 yatak kapasiteye sahip Erikli'de tüm oteller ile ev pansiyonlarının dolu olduğunu vurgulayan İşçimen, yaklaşık 4 bin nüfusu bulunan Erikli'nin yaz aylarında hafta içi nüfusunun 60 bini, hafta sonu nüfusunun ise 100 bini bulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bölgede yaşanan kalabalığın problemleri de getirdiğini anlatan İşçimen, şunları kaydetti:

“Yaz sezonunda yaşanan bu kalabalık, bizim için para bırakan müşteri değil. Günü birlik gelip, gidiyorlar. Bütün ihtiyaçlarını da yanlarında getiriyorlar. Bu kalabalık nedeniyle çevrede kirlilikler, alt yapıda problemleri oluşmaya başladı. Günü birlikçiler için halk plajları yapılabilir. Kuşadası'nda bir dönem ayak bastı parası alındı. Burada da bu uygulanabilir. Biz şu anda burada boğuluyoruz, nefes alamıyoruz. Devlet ve yerel yönetimler buna bir önlem almalı.”

ENEZ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKTAŞ

Enez Belediye Başkan Vekili Şaban Aktaş da Enez'in, Saros Körfezi'nde son yıllarda gelişen önemli tatil yerlerinden biri olduğunu ifade etti.
Enez'de, otellerin, lokantaların ve eğlence yerleri ile plajların yerli ve yabancı turistlerle dolu olduğunu anlatan Aktaş, “4 bin nüfusa sahip ilçemizin nüfusu şu an 40 bini geçti. Turizm sezonu problemsiz devam ediyor. Oteller, pansiyonlar her yer dolu. Bu doluluk oranı Ramazanda nasıl olur onu bilemiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!