Şarj edilebilir ‘Samuray’ üretim bandından indi

Güncelleme Tarihi:

Şarj edilebilir ‘Samuray’ üretim bandından indi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 07:00

TOYOTA Otomotiv Sanayi Türkiye (TMTT), Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başladı.

Haberin Devamı

Japon üreticinin yeni modelinin üretim hattından çıkış töreni, önceki gün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşti. Tüm proje hazırlık süreci TMMT tarafından yürütülen ve C-SUV segmentinde Toyota’nın yeni dizayn anlayışını en çarpıcı şekilde yansıtan yeni Toyota C-HR, Toyota Yeni Global Platformu (TNGA-2) üzerinde hibrit ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonlarıyla üretilmeye başlandı. 308 milyon Euro ilave yatırım ile üretimine başlanan yeni nesil Toyota C-HR ve PHEV batarya üretimi ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin, Sakarya’daki toplam yatırımı 2.5 milyar Euro’ya ulaştı. Yeni Toyota C-HR, ihracat pazarlarına Avustralya ve Yeni Zelanda’yı da dahil ederek Okyanusya Bölgesine ihracata da başlamış oldu.

Haberin Devamı

Şarj edilebilir ‘Samuray’ üretim bandından indi
Erdoğan Şahin - M. Fatih Kacır

STRATEJİK ROL

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Erdoğan Şahin, yeni C-HR’ın banttan indirilme töreninde yaptığı açıklamada, ‘’Cumhuriyetimizin 100. yılını yeni Toyota C-HR ile taçlandırmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu, sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Toyota’nın Avrupa operasyonlarında elektrifikasyon dönüşüm merkezi haline gelmesine olanak sağlıyor. Bu başarı, Türkiye’nin otomotiv alanındaki liderliğini ve stratejik rolümüzü bir kez daha vurguluyor. Yenilikçi ve sürdürülebilir üretim yöntemlerimizle, lider fabrika rolümüzü daha da pekiştirerek hem yerel hem de küresel ölçekte sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlıyoruz” dedi. Toyota Motor Avrupa Başkanı Yoshihiro Nakata ise, “TMTT’nin ileri mühendislik kabiliyeti, yüksek üretim kalitesi ve işbirliği ile hayata geçirilen yeni Toyota C-HR’ın üretime başlamasının büyük heyecanı içindeyiz. Şarj Edilebilir Hibrit versiyonları ve TMMT’de üretilen bataryaları ile birlikte yeni nesil Toyota C-HR, Toyota’nın 2035 yılında Avrupa’da Sıfır Karbondioksit hedefine katkı sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

4 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

1.8 hibrit, 2.0 hibrit, 2.0 hibrit 4 çeker ve 2.0 şarj edilebilir hibrit versiyonları ile 4 farklı elektrifikasyon çözümü sunan yeni Toyota C-HR’da eskisine göre geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı iki katına çıkarılırken araç içi pek çok kaplama malzemesi ve plastik parçalardan oluşan 100’den fazla parça geri dönüştürülen malzemelerden üretiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!