Sarıgülle UKİPA'yı Borsa'ya getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Sarıgülle UKİPAyı Borsaya getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Giyim Sanayicileri derneği eski Başkanı Turan Sarıgülle, sahibi olduğu UKİ ürünlerini pazarlayan UKİPA'yı halka açmaya hazırlanıyor. Sarıgülle daha önce de UKİ'yi halka açmıştı.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanlığı görevi sona eren Turan Sarıgülle, yönetim kurulu başkanı olduğu UKİ'ye bağlı UKİPA'yı önümüzdeki yıl halka açacak. Başkanlığı sırasında Bruno Saint Hilaire markasını Türkiye'ye getiren Sarıgülle 2000 yılına kadar 15 Bruno Saint Hilaire mağazasını açacak. İlk mağaza EGS Dış Ticaret'in İzmir Bornova'da yaptırdığı alışveriş merkezinde açılacak.

Turan Sarıgülle, UKİ şemsiyesi altında pazarlama şirketi faaliyete geçen UKİPA'nın bugün tamamen ayrı bir şirket haline geldiğini belirterek 1999 yılı içinde bu şirketi halka açmayı planladıklarını söyledi. Sarıgülle UKİPA ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

‘‘UKİPA'nın 1997 cirosu 8.5 milyon mark. Bu yıl içinse 12-13 milyon marklık ciro hedefimiz var. Pazarlama şirketi olarak devreye giren UKİPA beş yaşında mağazacılık yapmaya başladı. Daha önce UKİ'yi halka açmıştık. Şimdi ise UKİ'inin pazarlama şirketi olarak kuralan ve şimdi ayrı bir şirket haline gelen UKİPA sırada’’

Turan Sarıgülle 1996 yılında Türk pazarına Fransız Saint Hilaire, İtalyan Fian Alberto Caprale ve Alman Rolf Köhler'in Köhler'in sahibi olduğu İtalyan Cinque markalarını getirmişti. Sarıgülle bu marklardan Saint Hilaire Bruno'nun rağbet gördügünü belirterek kuracakları mağaza zinciriyle ilgili şunları söyledi: ‘‘Bruno markasanı Çatalca'daki tesislerimizde üretiyoruz. Kolleksiyonumuz spor giyime yönelik jean ceket, gömlek ve pantolondan oluşuyor. Buruşmayan, asınca kendiliğinden kırışıklığı giden kumaş bayağı kabul gördü. Şimdi kış kolleksiyonumuzda kullanacağımız kumaş ile tüketicilere bir süprizimiz daha olacak. Bu kumaş giyenleri kışın sıcak yazın da serin tutuyor. Üstelik 1998 yılının sipariş ve tasarımlarını bitirdik. Şimdi 1999 yılı için çalışıyoruz. 1996'da bu markaları Türk pazarında test etmek için getirmiştik. Zaman içinde Bruno ön plana çıktı. 2000 yılına kadar Bruno markası için 15 mağaza açacağız ayrıca 50-55 bayilik vermeyi hedefliyoruz. İlk mağaza İzmir Bornova'da devreye girecek, mağazaların büyüklükleri ise 50-70 metrekare olacak. Bruno markası için Rusya'dan da giderek talep artıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!