Saray’a 100 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Saray’a 100 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Hikmet Çetin, özel bir şirketin Dolmabahçe Sarayı'nın restorasyon çalışmalarında kullanılmak üzere TBMM Vakfı'na 100 bin dolar (yaklaşık 27 milyar lira) bağışlaması nedeniyle düzenlenen törende, ‘‘Dolmabahçe Sarayı, bütün dünyanın sahip çıkması gereken büyük bir kültür eseridir’’ dedi.

Bağışın çok anlamlı olduğunu belirten Çetin, Dolmabahçe Sarayı'nın sadece bizim değil bütün dünyanın mirası olduğunu belirterek, dünyadaki tüm kültür eserlerine, herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Çetin, sarayın onarımının en kısa zamanda bitirilerek, her köşesinin gururla izlenir hale getirileceğini bildirdi.

Törende, Goodyear Lastikleri T.A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Rex Howe, bağış çekini Dolmabahçe Sarayı Hazine-i Hatsa Salonu'nda düzenlenen törenle TBMM Başkanı Hikmet Çetin'e sundu. Howe 100'üncü yaşını kutlayan şirketlerinin, 75'inci yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en önemli anıtlarından biri olan Dolmabahçe Sarayı'nın yok olmasına göz yumamayacağını söyledi.

70 yıl sonra aynı salonda

TBMM ile Türk Dil Kurumu'nca dün Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen ‘Cumhuriyetin 75’inci Yılı Dil Bayramı' programında konuşan TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Türkçe'nin dünyanın önde gelen dillerinden biri olduğunu söyledi. Törende, sanatçı Orhan Boran, sunucu Tarık Gürcan ile söz yazarı ve müzik programları yapımcısı Sezen Cumhur Önal'a, Türkçe'yi kullanmada gösterdikleri dikkat nedeniyle ‘Türk Dil Kurumu 1998 Yılı Ödülleri’ verildi. Tarihi sarayda, ilk Dil Kurultayı'nın toplandığı bayramlaşma salonunda düzenlenen toplantıda bazı konuşmacıların, Türk dilinin önemini anlatırken, 100 kelimeyi aşan cümleleri nedeniyle ne demek istedikleri anlaşılamadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!