Sarar bebekleri de giydirecek

Güncelleme Tarihi:

Sarar bebekleri de giydirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 12:27

Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Sarar markasıyla babaları, İnterview ile gençleri giydiriyoruz. Bayanları ve evlerini giydiriyoruz. Zaman içinde bebekleri de giydirmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cemalettin Sarar, yaptığı açıklamada, Sarar'ın dünyaya her yerinde mağazalar açıp, bayilikler veren bir şirket durumuna geldiğini belirterek, markalarının şu anda 55 ülkede ismini duyurduğunu kaydetti.

Fabrikalarında ve mağazalarında 5 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Sarar, şöyle konuştu:
“Sadece Eskişehir'deki fabrikalarımızda üretim yapıyoruz. Yurt dışına bir fabrika açmayı düşünmüyorum. Türkiye'nin çeşitli kentlerinde 150'den fazla mağaza açtık. İşlerimiz çok iyi. Küresel ekonomik krize karşı geliyoruz. Çin'de bile mağazalar açtık. Hindistan'da da bayiliğimiz var. Ürünlerimiz dünyanın her yerinde tutuluyor. Yeni pazarlar ve yeni müşteriler arıyoruz. Mücadelemiz sürüyor. İleriyi görüp hesabımızı iyi yapıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Sarar markasıyla babaları giydirdik. İnterview Sarar markasıyla babaların genç çocuklarını giydirmeye başladık. Bayanları giydiriyoruz. Evleri de giydiriyoruz. Zaman içinde bebekleri de giydirmek istiyoruz. Türkiye'de 1000-1200 metrekarelik mağazalarda satış yapmak istiyoruz. Büyük mağazalarda halkımıza hizmet edeceğiz.”

“YÜZDE 5-10 ORANINDA KARLARLA ÜRÜNLER SATIYORUZ”

Sarar, küresel ekonomik krizden korkmayıp çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, krizin 2011 biteceğini ön gördüklerini bildirdi. Krizin etkilerini azaltmak için ekonomik politikalar yürüttüklerini anlatana Sarar, şöyle devam etti:
“Küçülme yaşamadık. Yeni mağazalar açıyoruz. Şeklimizi değiştirdik. Klasikten, genç giyime, ev tekstiline geçiş yaptık. Klasik kesimlerden fit kesimlere geçtik. Büyük bedenlere elbise dikiyoruz. Dünyaya satabileceğimiz giyim, kuşam yapmaya başladık. Ekibimizi güçlendirdik. Ekibimizde, Alman, Amerikalı, İtalyan tasarımcılar çalışıyor. Dünyanın moda merkezlerinde mağazalarımız var. Dünyayı görüyoruz. Dünyayı izleyip ona göre ürünler yapıyoruz. Krizin etkisi altında kalmadık. Günün giden mallarını üretiyoruz. Artık, az karla çok satış yapıyoruz. Yüzde 5-10 oranında karlarla ürünler satıyoruz. Artık, çok karla az ürün satma dönemi kapandı. Mağazalarımızda fiyatlarımızı indirdik. Herkes fiyatlarını indirdi. Eski şımarıklıklar yok. Yüzde 10 karla ürün sattığımızda (Allah bereket versin) diyoruz. Krizle birlikte müşteri veli nimet oldu. Fiyatları aşağıya çekip, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak krizi en az hasarla atlattık.”

Haberin Devamı

Sarar, hükümetin ülkedeki ticareti ve sanayi canlandırmak için çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Birçok ülkeyle aramızdaki vizeler kalktı. Vizelerin kalkması ticarete olumlu yansıdı. Bayram öncesi Suriyeliler gelip Gaziantep'teki mağazamızdan alışveriş yaptı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!