Saraciyede hedef nitelikli işgücü ve yüksek ihracat

Güncelleme Tarihi:

Saraciyede hedef nitelikli işgücü ve yüksek ihracat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Çanta, cüzdan, kemer, saat ve telefon kılıfı gibi ürünleri üreten saraciye sanayicileri ihracatı artırmaya odaklandı. Halen Louis Vuitton, Prada, Apple gibi çok sayıda markaya ürün tedarik eden sektörün temsilcileri öncelikli sorunları ve hedeflerini açıkladılar.

Haberin Devamı

Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve yeni dönemin başkan adayı Hasan Süren, “Öncelikli olarak ele alacağımız konuların başında nitelikli işgücü sorunu geliyor” dedi. Sektörde yaklaşık 3 bin firmanın bulunduğunu ve bunların yüzde 40’ının ihracat yaptığını aktaran Süren, “2024’te en önemli hedeflerimizden biri ihracat yapan şirket sayısını artırmak olacak” diye konuştu.

‘SANAYİCİ YORGUN’

“Son dönemde yüksek enflasyon, artan hammadde ve üretim maliyetleri nedeniyle sektörümüz için birtakım zorluklar da baş göstermeye başladı” diyen Süren, “Özellikle bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla Mısır, Hindistan, Çin ve Tayvan gibi ülkelere ilginin yöneldiğini görüyoruz. Fiyat tutturamamak ve finansmana erişim bizim için en büyük mücadele alanı” dedi. “Finansmana kolay erişim olmaması ve faizler, yeni yatırımların yapılamaması konusunda en büyük etken” diyen Süren, şu ifadeleri kullandı: “Bu anlamda ihracatçıya daha uygun oranlarla kredi sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Sektör yatırım yapmak istiyor ancak tedbirli davranıyor. Sanayici yorgun.”

 

BAKMADAN GEÇME!