Sapphire’e 1 saat 50 dakikada tırmandı, 20 bin Euro aldı

Güncelleme Tarihi:

Sapphire’e 1 saat 50 dakikada tırmandı, 20 bin Euro aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Bugüne kadar aralarında Empire States, Eyfel Kulesi gibi binaların da yer aldığı yüzü aşkın gökdelene tırmanarak Örümcek Adam lakabını alan ünlü Fransız tırmanışçı Alain Robert, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’nın ardından dün Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek binası Sapphire’e tırmandı.

Haberin Devamı

Örümcek adam Sapphire'e tırmandı/FOTO GALERİ

Robert, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen, 261 metre anten yüksekliğine sahip İstanbul Sapphire’in açılış etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği tırmanışı beklenenden biraz uzun 1 saat 50 dakikada tamamladı.

Son 15 metre zorladı

Çevredeki vatandaşlarca ilgiyle izlenen tırmanışta bazı çocuklar, Robert’in çizgi roman karakteri “Spiderman” olduğunu zannetti. Çıkışının tamamlanmasının ardından Türk Bayrağı açan Robert, “Camların temizlenmesini istemiştim ama son 15 metrede olukların arası yağlıydı. Bu yüzden sol ayağımı sıkıştıramadım ve bir noktada aşağı savrulma tehlikesi yaşadım. Gerçekten hem fantastik hem de çok enteresan bir macera oldu” dedi. Profesyonel dağcı Alain Robert, geçimini bu tip binalara tırmanma organizasyonlarına katılarak sağlıyor. Aynı zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde dağcılık, tırmanma ve performans üzerine seminerler veriyor. Daha önce Çin ve Amerika’da yasadışı tırmanışlar yaptığı için gözlatına alındı. Çin’e giriş yasağı var.

Haberin Devamı

ÖRÜMCEK ADAM DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRDİ  / WEB TV

20 bin Euro aldı

Türkiye’de gerekli güvenlik önlemlerinin alınması şartıyla Valilik ve Emniyet’ten izin alındı. İstanbul’a Sapphire’in davetlisi olarak gelen Robert, tırmanış için 20 bin Euro aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!