Salon çok sporcu az

Güncelleme Tarihi:

Salon çok sporcu az
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 01:20

Türkiye’de sayıları hızla artan spor salonları üye sayısında gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldı. 368 milyon dolarlık pazarda salon başına düşen üye sayısı 277 olurken, bu rakam gelişmiş ülkelerde 600’ün üzerinde.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de spor salonlarının sayısı hızla yükselirken, üye sayısı gelişmiş ülkelerin altında kaldı. 368 milyon dolarlık pazarda salon başına düşen üye sayısı 277’de kaldı. Bu rakam gelişmiş ülkelerde ise 600’ün üzerinde. Pazarın yılda yüzde 5 büyüdüğünü ancak tüketicilerin tercihlerinin değiştiğini anlatan Sports International CEO’su Orhan Koral, “İçerisinde havuz, plaj voleybolu, basketbol potası ve tenis kortu olan tesisler öne çıkıyor. Üyeler artık ‘şehir kulübü’ mantığıyla çalışan büyük tesislere yöneliyor” şeklinde konuştu.

84 MİLYAR DOLAR

Salon çok sporcu az

Dünya spor salonu pazarının 84 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını anlatan Orhan Koral, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kayıtlı 1550 adet spor salonu bulunuyor. Bunların üye sayısı ise 450 bini geçiyor. Bu salonların birçoğu 1000 metrekarelik alanlara kuruluyor. İçerisinde çok fazla zaman geçireceğiniz etkinlikler yapamıyorsunuz. Amerika’da 45 bin metrekarelik kapalı spor salonları var. Bu da hem üyelerin sürekliliğini arttırıyor, hem de daha fazla vakit geçirilmesini sağlıyor. Tüketiciler artık ‘şehir kulübü’ mantığıyla çalışan tesislere yöneliyor. Bireysel çalışmadan çok grup etkinlikleri önem kazanıyor.”

Haberin Devamı

YÜZDE 25’İ DEVAM EDİYOR

Uzun süreli üyeliklerde sektörde devamlılığın çok fazla olmadığına dikkat çeken Orhan Koral, “Üyeler küçük salonlara gittikleri zaman akşam saatlerinde sıra bekliyor. Bu bir kaç kez tekrarlayabiliyor. Eğitmenlerin sayısı da az olunca devamsızlık başlıyor. Yani tüketici 6 aylık üyelik yaptırıyor ama aylarca gitmiyor. Sektörde uzun süreli üyelikler de devam oranı yüzde 25’lere kadar düşüyor. Ancak buralarda spor salonlarını kullanmaya alışan tüketici daha sonra farklı sporları denemek istiyor ve daha büyük kulüplere yöneliyor. Bu da sektöre olumlu katkı yapıyor” dedi.


Konut projelerine danışmanlık hizmeti


BİRÇOK konut projesindeki spor salonlarına danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını anlatan Orhan Koral, “Konut projeleri çoğaldıkça spor tesisleri de ön plana çıkmaya başladı. Ancak bu salonları doldurmak kolay olmuyor. Çünkü tesislerin ayrı bir işletmede olması gerekiyor. Eğitmen sayısı çok önemli. Son dönemlerde birçok konut projesinden teklif alıyoruz. Bu konuda çalışmalar yapmaya başladık ve projelerdeki tesislerin aktif kullanımı için danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!