Sakosa'da yabancı ortaklık bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Sakosada yabancı ortaklık bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2001 02:07

Sabancı Holding Yönetim Kurulu, Sakosa Sabancı ve Kosa Endüstriyel İplik ve Kord Bezi San. ve Tic. A.Ş.'deki yabancı ortağın yüzde 50 hissesini satın alma kararı verdi.

Holding'in açıklamasına göre, 14 trilyon 850 milyar lira nominal değerdeki Sakosa hisseleri, 7 milyon dolar bedel karşılığında satın alınacak. İlgili mercilerin izinlerinden sonra gerçekleşecek satın almayla, Sabancı Holding'in Sakosa'nın sermayesindeki payı yüzde 100‘e çıkacak. ABD’li ortak Kosa ile hisse devrinden sonra da teknoloji, tedarikçilik ve pazarlama ilişkileri devam edecek. Kosa CEO'su George Gregory satışla ilgili olarak, ‘‘Sabancı Holding ile ortaklığımız, Sakosa'nın gelecekteki başarısında önemli bir rol oynayacak yeni bir şekil alıyor’’ dedi.

Sabancı Holding Lastik ve Takviye Malzemeleri Grup Başkanı Güler Sabancı ise ‘‘Sabancı Holding'in lastik takviye malzemeleri sektöründe uzun yıllara dayalı tecrübesi var. Kosa ile olan yüksek teknolojiye dayalı ortaklığımız ile bu başarıyı sürdemeye kararlıyız’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!