‘Sakıp Ağa’ kabri başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Sakıp Ağa’ kabri başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:03

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı, vefatının onbirinci yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu törende yaptığı konuşmada, “Aradan geçen 11 yıla rağmen pozitif enerjisiyle, gülüşüyle ve çalışma azmiyle hala bizim yanımızda. Bizimle beraber olduğunu hissediyoruz. Sakıp Bey; hayatı boyunca yeniliğin, gelişimin ve yeni fikirlerin gücüne hep inandı. Bize hep şunu öğütledi; ‘Dost olun, arkadaş olun, dostunuz olsun arkadaşınız olsun. İnsan sevdikçe ve sevildikçe mutlu olur.’ O sevildikçe mutluydu ve mutlu oldukça daha çok sevildi. Vefatının üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen herkesin, yeni neslin, özellikle de gençlerin, Sakıp Bey’i yakından tanıdığını, sevdiğini ve ona saygı duyduğunu görmek bizi son derece mutlu ediyor. Bu da gösteriyor ki Sakıp Sabancı, aramızda olmasa bile toplumun her kesimini etkilemiş ve etkilemeye de devam etmekte” dedi.

DESTEK OLURDU

Haberin Devamı

İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki törene merhum Sakıp Sabancı’nın kızları Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve dostları katıldı. Bozfakıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “İyi ki koştum, İyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım. Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için...’ demişti Sakıp Ağa. Biz de diyoruz ki; ‘İyi ki O’nu tanıdık. İyi ki onunla çalıştık. Keşke daha çok çalışsaydık, keşke daha uzun yıllar bir arada olabilseydik.”

Büstü açıldı

‘Sakıp Ağa’ kabri başında anıldı

Sakıp Sabancı’nın büstü, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesi’nin bahçesinde açıldı. Büst açılışına Güler Sabancı, Sevil Sabancı ve Melisa Tapan katıldı. Törende Sabancı Holding’in üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’nın yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Açılış töreninde konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Sakıp Bey’i aramızdan ayrılışının 11. yıl dönümünde anıyoruz. Rahmetli Sakıp Bey burayı çok severdi. Feriye Sarayları Kompleksi’nden elde edilen gelirle, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’na katkıda bulunulması, Sakıp Bey’in heyecanla hayata geçirdiği bir modeldi. Bugün görüyoruz ki, dünyada artık böyle modeller çok önemli. Bu tür eserler genelde ciddiyeti temsil eder, ancak sağlığında gülmeyi çok seven Sakıp Bey’i bu büst çok iyi anlatıyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!