Sakarya’ya 40 milyon Euro’luk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Sakarya’ya 40 milyon Euro’luk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2023 07:00

Alman otomotiv tedarik şirketi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla Sakarya’da büyük bir fabrika yatırımı yaptı. Polonya’daki ticari araçlara yönelik fren körüğü ve kompresörlerini de içeren şasi teknolojilerinin üretimini Türkiye’ye taşıma kararı alan şirket, 40 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ZF Group yatırımları tamamlandığında Sakarya’daki tesislerinde 600 kişiyi istihdam edecek ve gerçekleştirdiği üretimle fren körüğü üretiminde Avrupa’nın merkezi olacak. Konuyla ilgili detaylar önceki gün Sakarya’da gerçekleştirilen yeni fabrika açılış ve ek tesislerin temel atma töreninde paylaşıldı. Törende konuşan Ticari Araç Fren Sistemleri Global Başkanı ve ZF CVS Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, “Bu yeni yatırım, ZF’nin otomotiv sektöründe Türkiye’ye duyduğu güveni göstermektedir” dedi.

DÜNYAYA ÜRETECEK

Eryılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “ZF CVS Türkiye olarak bugün Türkiye’de sadece üretim faaliyetinde bulunmuyor, WABCO ve ProVia marka ürünlerimizin de yerel müşterilerimize hızlı ulaştırılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda satın almadan ürün segmentlerine, farklı global fonksiyonları temsil eden yöneticilerimiz ve ekipleriyle birlikte İstanbul’daki merkezimiz ve Sakarya’dan tüm dünyayı yönetiyoruz. Şirketimiz, temel atma töreni gerçekleşen yeni üretim binasında kompresörler de dahil olmak üzere yüzde 90’a varan yerlilik oranına sahip ticari araç şasi teknolojisi ürünlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Yakalanan yerlilik oranı, son 13 yıldır oluşturulan güçlü yerel tedarikçi ağının ve Türkiye’nin güçlenen altyapısının ve lojistik imkânlarının bir sonucudur.”

Haberin Devamı

‘FREN KÖRÜĞÜNDE AVRUPA’NIN MERKEZİ OLACAK’

Açılış ve temel atma töreni kapsamında Türkiye’ye gelen, ZF Ticari Araç Operasyonlar ve Malzeme Yönetimi Tepe Yöneticisi Nicolas Bardot ise, “3 yıl önce temeli atılan ve bugün üretime başlayan fabrikamızın ardından ek üretim binamız için de temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin üretim gücüne, tedarikçi altyapısına, işgücü yetkinliğine ve tecrübesine, ürün ile hizmet kalitesine güveniyoruz. Süregelen yatırımlarla da Sakarya, fren körüğü üretiminin Avrupa’daki merkezi olacak” ifadelerini kullandı. 32 ülkede 168 adet üretim tesisi bulunan ZF Group, 2022 yılında 44 milyar Euro ciro açıklamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!