‘Sakarya’da doğalgaz üretimi 40 milyon metreküpe çıkacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Sakarya’da doğalgaz üretimi 40 milyon metreküpe çıkacak’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2023 07:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerji yatırımlarının yanı sıra doğalgaz üretimine yönelik çalışmaların da katlanarak artacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bayraktar, “Sakarya Sahası’nda bugün itibarıyla şebekemize günlük 4 milyon metreküplük bir gaz akışı mevcuttur. Bu üretimi kısa sürede günlük 10 milyon metreküpe, ardından da 40 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

ENERJİ TALEBİ ÜÇ KAT ARTTI

Bakan Bayraktar, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ile Eti Maden Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘5’inci Türk-Alman Enerji Forumu’na katıldı. Forumda, iki bakanın yanı sıra enerji alanında yatırım yapan Türk ve Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileri de yer aldı. Bayraktar burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin elektrik ve doğalgaz talebinin 20 yılda üç kat arttığını belirterek, “Elektrikte ortalama her yıl yüzde 4.7’lik talep artışı yaşadık. Enerji politikamızı, 30 yıl içinde karbon nötr bir ekonomi olma hedefleri doğrultusunda şekillendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘DOĞALGAZ SAHALARI ÖNEMLİ’

Diğer yandan doğalgaz sektöründe de son 20 yılda önemli adımlar attıklarını belirten Bayraktar, şu bilgileri verdi: “Off-shore hidrokarbon arama ve üretim faaliyetlerimiz kapsamında 2020’de Karadeniz’de Sakarya Sahası’nda 710 milyar metreküplük doğalgaz keşfi gerçekleştirdik. Üç yıldan kısa sürede üretime başladığımız bu sahadan bugün itibarıyla şebekemize günlük 4 milyon metreküplük bir gaz akışı mevcuttur. Bu üretimi kısa sürede günlük 10 milyon metreküpe, ardından da 40 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!