Sahte başkomiser Antalyalı pazarcıyı böyle yaktı

Güncelleme Tarihi:

Sahte başkomiser Antalyalı pazarcıyı böyle yaktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 09:44

Antalya’da pazarcılık yapan 50 yaşındaki Y.Y., telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Kendisini Asayiş Şube başkomiseri Mustafa olarak tanıtan kişiye inanan Y.Y., kendi elleriyle dolandırıcıya 16 bin lira havale etti. Telefondaki dolandırıcınınsakin ve inandırıcı bir ses tonu ile konuştuğunu anlatan Y.Y., “Her gün gazetelerde, televizyonlarda dolandırıcılık olaylarını takip ediyor, ‘Nasıl bu adamlara inanıyorlar’ diye söyleniyordum. Telefonla dolandırılanları gördüğümde gülüyordum” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAMU kurumları ve medya üzerinden yapılan uyarılara rağmen telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen vatandaşlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Dolandırıcıların son kurbanı Antalya’da pazarcılık yapan 50 yaşındaki Y.Y.

Sahte başkomiser Antalyalı pazarcıyı böyle yaktı
oldu. Kendisini Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube başkomiseri olarak tanıtan kişiye 16 bin lirasını kaptıran Y.Y., dolandırıldığını anladıktan hemen sonra gerçek polislere başvuru yapıp yardım istedi.

PARAYI GÜVENLİ HESABA ALACAĞIZ
Olay, 14 Eylül Pazartesi günü gerçekleşti. Saat 9.30 sularında Emek Mahallesi’nde ikamet eden Y.Y.’yi cep telefonundan arayan bir kişi kendisini Asayiş Şube başkomiseri Mustafa olarak tanıttı. Telefondaki şahıs, “Dolandırıcılar banka hesabını ele geçirmiş. Paranı güvenli bir hesaba aktarmamız gerekiyor” dedi. Bir anda neye uğradığını şaşıran Y.S., ne yapması gerektiğini sordu. Aynı şahıs, “Paranı bankadan çekip PTT yoluyla söyleyeceğimiz güvenli hesaba yatır” dedi.

Haberin Devamı

DEVLETE GÜVENMİYOR MUSUN?
Y.Y., annesi ve yengesine ait 16 bin liranın bulunduğu bankaya giderek 7 bin lirayı ATM üzerinden, 9 bin lirayı ise PTT yoluyla dolandırıcıya gönderdi. Telefondaki şahsa parasını ne zaman alacağını da soran Y.Y., “Sen devlete güvenmiyor musun? Paranı koruyacağız. Hatta daha yüksek bir miktar hesabına yatırılacak” dedi. Telefonu kapattıktan bir süre sonra şüphelenip kendisini arayan kişiye ulaşmaya çalışan Y.S., başarılı olamayınca dolandırıldığını anladı.

SANKİ HİPNOTİZE OLDUM
Hemen Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunan Y.Y., kendisini arayan numara ve yaşadıklarını gerçek polislere aktardı. Hürriyet muhabirinin ulaştığı Y.Y., “Yaşadıklarıma hala inanamıyorum. Her gün gazetelerde, televizyonlarda dolandırıcılık olaylarını takip ediyor, ‘Nasıl bu adamlara inanıyorlar’ diye söyleniyordum. Ama bu adamlar beni de tuzağa düşürdü. Sanki beni hipnotize ettiler” dedi.

Haberin Devamı

GÜLDÜM BAŞIMA GELDİ
Telefondaki dolandırıcının son derece sakin ve inandırıcı bir ses tonu ile konuştuğunu anlatan Y.Y., şöyle devam etti: “Dolandırıldığımı kimseye anlatamıyorum. Çünkü ben bile telefonla dolandırılanları gördüğümde gülüyordum. Ama daha ne olduğunu anlamadan bu adamların mağdurlarından oldum. Şimdi tek beklentim polisin bir an önce paramın izini bulması.”

BAKMADAN GEÇME!