Şahin: HD varken diğer yayınlar artık ilkel kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Şahin: HD varken diğer yayınlar artık ilkel kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 1968 yılında siyah beyaz başlayan ve 1983 yılında renkli yayına adım atan TRT’nin, HD yayıncılığa dönüşümünü başlattı. Ekran başındaki izleyiciler yayınları zaman zaman üç boyutlu izledi. 24 saat HD yayın yapan ilk kanal olan “TRT HD”, D-Smart üzerinden yayın yapacak.

Haberin Devamı

Görsel zenginlik
TRT HD Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök, beş kat daha fazla görsel zenginlik sunan TRT HD’nin kültür ve sanat anlayışı yüksek olan insanların adresi olacağını belirtti. Kürşat Özkök, şunları söyledi: “Kanalda klasik müzik, show ve konserler de yayınlayacağız. Üç boyutlu muhteşem filmler, seçkin diziler gösterilecek. Sakarya Fırat dizisi artık TRT HD’de yayınlanacak. Herkesin seveceğini umduğumuz 55 saatlik doğa ve tarih belgeselleri gösterilecek. Yaz ve kış olimpiyatları TRT HD ekranlarında olacak. Bank Asya 1. Ligini de HD olarak yayınlamayı planlıyoruz.”
İki yıldır içimizde
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT’nin kanallarının giderek arttığını belirterek, HD’nin aslında bir aylık bir ürün olduğunu söyledi. Şahin şöyle devam etti: “HD’nin fikirsel altyapısı yaklaşık iki yıldır bizim içimizdeydi. Özellikle yayınları satın alırken ya da yaptırırken dijital ortamda yapıyorduk. Ancak mayıs ayında özellikle ‘Dünya Kupası maçlarını HD yayınlatalım’ düşüncesiyle beraber, karar aldık. Bu kadar üstün teknolojinin bir ay gibi süre içinde başarıyla yayına giriyor olması gerçekten gurur verici. HD yayınlarını izlerseniz diğer yayınlar daha ilkel ve sıradan geliyor. Avrupa ve Amerika bize göre daha erken davranarak yayınların büyük bölümünü HD yaptı. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Bu tarz yeni yayınlara hızlı adapte oluyoruz. Bu kanalımız iddia ediyorum ki kısa süre içinde evlerimizde olacak.”

Haberin Devamı

TRT Spor da yayına girsin

DEVLET Bakanı Faruk Nafiz Özak, televizyon yayıncılığında gelinen noktanın inanılmaz olduğunu belirterek, şunları söyledi: “1974’te Trabzon’da televizyon yayınları başlarken beni stüdyoya davet ettiler. Ben o zaman Trabzonspor’un kaptanıydım. Hürriyet’te yılın futbolcusu seçilmiştim. Evde paket yayınlar, siyah beyaz diziler seyrederdik. TRT 13’ncü kanalı açıyor ama bence TRT Spor ile 14’ncü kanalı açalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!