Sahil gözetleme ihalesine 36 başvuru geldi

Güncelleme Tarihi:

Sahil gözetleme ihalesine 36 başvuru geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM), Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS) Projesi’nin, firma Bilgi İstek Dokümanına (BİD), 22 yerli ve 14 yabancı firmanın yanıt verdiği bildirildi.

Müsteşarlığın internet sayfasında yer alan habere göre, yerli firmaların arasında ANEL, ASELSAN, AYDIN Yazılım, ESDAŞ, GATE, GLOBAL Teknik, HAVELSAN, INTA, Koç Bilgi ve Savunma, METEKSAN, MİLSOFT, SATEK, SAVRONİK, SDT, SELEX, TARGET, TÜBİTAK, YALTES gibi firmalar bulunuyor. Yabancı firmalar arasında ise AMPER, INDRA, LOCKHEED, NROTHROP, SAAB gibi şirketler yer alıyor. SGRS Projesi’nin iki yıl içinde başlayacağı belirtiliyor.

Başvuruda bulunan firmalar arasında daha önce kırmızı listeye alınan İsveç firmaları da bulunuyor. Türkiye, İsveç kökenli firmalara ihalelere katılma yasağı getirmiş, bu uygulama daha sonra sona ermişti. Uygulamanın bitmesinin ardından ilk olarak İsveç’li Saab firması başvuruda bulunmuş oldu. İsveç, 1990’larda PKK’yla mücadele eden Türkiye’ye silah ambargosu uyguladığı için listeye girmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!