Sağlık turizminde 360 derecelik atak

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde 360 derecelik atak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 07:00

Türk girişimcilerin geliştirdiği uygulama sayesinde yurtdışındaki hastalar kilometrelerce öteden sağlık merkezlerini gezebiliyor. Dijital olarak hastaneye klonlanan sağlık çalışanları hastalara hastaneyi gezdiriyor, ekipmanları tanıtıyor ve istedikleri bilgileri anında veriyor.

Haberin Devamı

Pandemi dönemi bu yüzyılın en kabus dönemlerinden biri olarak her halde tarihe geçmiştir. Hastalanmama telaşıyla, aşı umuduyla kıvrandığımız, hastalandığımızda ölüm korkusuyla ürperdiğimiz günler... Yitirdiklerimiz... Neyse ki geride kaldı. Pandemi hayatımızdan çok şey götürdü ama kalıcı bazı izler de bıraktı. Örneğin uzaktan çalışma. Pandemi döneminde mecburiyetten hayatımıza giren uzaktan çalışma dünyanın birçok ülkesinde yüzbinlerce şirkette kalıcı hale geldi. Pandemi sayesinde bazı alanlarda uzaktan çalışabileceğimizi, toplantılarımızı kilometrelerce yol kat etmeden yapabileceğimizi anladık.

Peki ya dünyanın öbür ucunda yer alan bir ülkedeki okulu hiç gitmeden gezebilir miyiz? Sınıfları, laboratuvarları gezip, bilgi alabilir miyiz? Ya da herhangi bir hastanenin odalarını, ameliyathanelerini karış karış dolaşıp merak ettiğimiz ekipmanlar hakkında bilgi alabilir miyiz? Kesinlikle evet. Teknolojideki gelişmeler artık tüm bunları mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL KLONLAMA

Türk girişimcilerin hayata geçirdiği Healthverse Panoramic Web platformu sayesinde hastalar, dünyanın herhangi bir yerinden hasta danışmanı rehberliğinde hastaneyi 360 derece gezebiliyor, doktoruyla görüşerek bilgi sahibi olabiliyor. Hasta danışmanları, doktorlar ve hastaları dijital bir ortamda çevrim içi olarak bir araya getiren Healthverse Panoramic Web’de sağlık çalışanları, hastanede olmasalar dahi yazılım sayesinde hastanenin içine dijital olarak klonlanarak, görevlerini yerine getirebiliyor.

Türk Telekom ve Healthverse Panoramic Web işbirliği ile tele sağlık alanında öncü teknolojiye sahip dijital platform ilk kez Liv Hospital’da hizmete açılmış.

YABANCI ORANI KATLANABİLİR

Ziyaretçiler, bu yazılım sayesinde diledikleri yerden VR gözlük, cep telefonu ya da bilgisayar aracılığıyla 360 derece kameralarla boyutsal hale getirilmiş mekânı gezebiliyor, yüz yüze görüşme imkânının da bulunduğu sanal gerçekliği bir yönetici eşliğinde veya tek başına deneyimleyebiliyor. Bu sistemle düzenlenecek seminer, konferans, fuar gibi organizasyonlarla birçok katılımcının ve şirketin masrafları azalıyor, herkes için bütçe tasarrufu sağlanıyor.

Haberin Devamı

Sağlık turizminde 360 derecelik atak

Beliz Teoman Ünay - Meri İstiroti

ÖNEMLİ ADIM

Healthverse Panoramic Web Kurucu Ortağı Beliz Teoman Ünay, “106 Creative’ in sağlık sektöründeki deneyimiyle proje fikri ortaya konan Healthverse, PanoramicWEB’in sanal gerçeklik teknolojisi alanındaki Ar-Ge’siyle bir araya gelerek oluştu. Türk Telekom ile birlikte, tele sağlık alanında dijital iletişim ve pazarlamada oyunun kurallarını değiştirecek yepyeni bir platform oluşturduk; bu sağlık sektörü için yeni bir milattır” dedi. Yazılım sayesinde Türkiye’nin sağlık turizminde yabancı hasta oranının bir sene içinde iki katına çıkabileceğine dikkat çeken Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti ise, “Yazılım ile hastalarımızın bire bir sağlıkla ilgili sorunlarını dinleyerek ve ihtiyaçları olan tedaviyi anlatarak son teknolojik donanıma sahip hastanelerimizi gösterme fırsatı bulduk. Hangi süreçlerin onları beklediğini uluslararası hasta danışmanlarımızdan, doktorlarımızdan birebir deneyimleyerek dinlediler ve gördüler. Bu, bize olan güveni inanılmaz destekledi. Tele sağlık alanında milat oluşturacak bir platform olan Healthverse Panoramic Web ile bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SAĞLIK EKOSİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ’

TÜRK Telekom Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser, yenilikçi dijital çözümler ile işbirlikleri yaptıklarını belirtti ve “Özellikle dijitalleşmenin tüm iş süreçlerinde daha aktif olduğu günümüzde teknolojimizi seferber ederek herkesin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda işletmelerin de mevcut teknoloji altyapılarına, iş yapış biçimlerine ve dijital dönüşüm ihtiyaçlarına en uygun yeni nesil teknolojileri sunuyor; donanım, servis ve danışmanlık hizmetlerine kadar tek bir noktadan ve uçtan uca çözümler oluşturuyoruz. Healthverse Panoramic Web gibi alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren girişimlerle birlikte sağlık sektöründe önemli bir projenin hayata geçmesinden de mutluluk duyuyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!