Sabırlı olun önlemler zamanla etkisini gösterecek

Güncelleme Tarihi:

Sabırlı olun önlemler zamanla etkisini gösterecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Bush, ABD Ticaret Odası’nda yaptığı konuşmada, sistematik ve agresif önlemler aldıklarını belirterek, "Bu önlemler, etki göstermek için yeterince büyük ve cesur, Amerikalılar buna güvenebilir" dedi.

Kamulaştırma değil

ABD Başkanı Bush, Amerika halkının tekrar sabırlı olmaya teşvik ederken, bankaların kredi vermeye başlamasının zaman alabileceğini kaydetti. Bush, hükümetin mali piyasaları istikrarlı hale getirecek ’sistematik ve agresif’ önlemleri aldığını da belirtirken, fakat alınan önlemlerin kamulaştırmaya yakın adımlar olduğunu kabul etmedi.

Bush, hükümetin bankalarda belli zamanlarda sadece sınırlı hisse alabileceğini da dile getirerek, FED görevlilerinin günlük politikaları dikte ettiremeyeceğini belirtti. Bush, "Hükümetin müdahalesi, bir hükümet devralması değil. Serbest piyasaların zayıflamaması ve piyasaları korumak amacıyla yapıldı. Devlet ve özel sektör arasındaki hattı bulanıklaştırmamak gerekiyor" diye konuştu. Bush, kredilerle ilgili de, "Kredi sisteminin sıkışması bir süre aldı. Çözülmesi de belli bir süre alacak" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!