Sabiha Gökçen ekonomik uçuşun merkezi

Güncelleme Tarihi:

Sabiha Gökçen ekonomik uçuşun merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 07:00

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yurtiçi ekonomik uçuşun merkezi haline geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

THY’nin alt markası Anadolujet’in AJet olarak Sabiha Gökçen merkezli bir havayoluna dönüşmesinin de bunda önemli bir payı olduğu vurgulandı. Temmuz 2023 itibarıyla Türk Hava Yolları’nın iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’nin ilk uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Teknik A.Ş. hangarında düzenlenen lansmanda tanıtıldı. Yeni logosunda kırmızı renge veda eden, mavi ve siyah renkleri kullanan AJet’in kurumsal renklerine boyalı uçağı ilk kez gösterildi. 

DÜŞÜK MALİYETLİ UÇUŞA EV SAHİPLİĞİ

Tanıtım toplantısında AJet’in global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmek ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen olarak belirlediğine dikkat çekildi. Açıklamalarda Sabiha Gökçen Havalimanı’nın AJet’in de gelmesiyle, Türkiye’nin iki dev düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacağı vurgulandı. ‘Havalimanı otoritesi’ HEAŞ verilerine göre, bu yılın 10 aylık döneminde toplam 31 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen, ekim itibarıyla bir önceki yılda taşınan yolcu sayısını geçti. 2024’ün ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması beklenen AJet uçaklarının, “Şehrin havalimanı” İstanbul Sabiha Gökçen’de yolcu trafiğini olumlu etkilemesi bekleniyor. Havalimanı yetkililerinin yaptığı açıklamada “Şehrin havalimanı olarak yeni işbirlikleriyle destinasyon sayımızı artırmaya ve ortaklıklarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” denildi. Sabiha Gökçen 53 ülkede 122 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 162 destinasyona hizmet veriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!