Sabancı: Yıldık artık bu hortumdan

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Yıldık artık bu hortumdan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Akbank ile Deutsche Bank arasında işbirliğinin gündemde bulunmadığını bildirdi. Sabancı, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Deutsche Bank'ın Başkanı Dr. Rolf Breuer arasında gerçekleşen görüşmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Sabancı Hat Koleksiyonu'nu Frankfurt'ta sergilemek istediklerini, bunun ev sahipliğini Almanya'da Deutsche Bank'ın yapacağını söyledi. Sabancı, bir başka soruyu yanıtlarken de, şunları söyledi:

‘‘Tekrar birilerinden para istememek için düzenlemeleri sağlıklı yaparsak güzellik gelir. Bazı yasaları çıkarmak için yoldayız. Ama ruhu iyi yakalamak lazım. Farzedelim ki, Merkez Bankası hakikaten istenildiği gibi özerk olabilecek bir kanun mu yapıyoruz, yoksa bazı yerlerde dans ederek, tavizler, ortaklıklar, farklı düşüncelerden dolayı tam istediğimiz gibi olmayan bir kanun mu yapıyoruz? Ne diyorduk; hortumcu hortumcu, hortumcu... Yıldık. Bu kanunları 4 köşeli yapamıyoruz. Mesela bankalarla yapılan işlemlerin sonunda 10 katrilyon liralık bir borç çıkıyor. Bu borcu ödeyeceğiz. Vallahi de billahi de böyle bir iş olmayacak. Hortumculuk bitecek diyoruz ama yürürken, yürürken bir yerde geliyor.’’

Sabancı, Rahmi Koç'un Kemal Derviş'i Özal'la kıyaslamasıyla ilgili bir soru üzerine de, yeni yüze hasret olduklarını ve bu konuda bazı beklentileri olduğunu söyledi. Sabancı, ‘‘Ona da fayda veriyor. Bu adam finansman bilir mi? Bilir. Kendini belli yerlerde ispat edebilir mi? İspat etmiş ki buraya gelmiş. Dünya Bankası'nda böyle bir ünvan vermişler. Yapma isteği, arzusu var. Bir muhiti var. Varın içinde reçete yapacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!