Sabancı Telekom'la ilgileniyor

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Telekomla ilgileniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İşadamı Sakıp Sabancı, özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan Türk Hava Yolları'yla (THY) ilgilenmediklerini belirterek, "Ancak, telefon işiyle alakalıyız. Biz de bu işte görev almak istiyoruz" dedi.

Türk-Amerikan Öğrenci Birliği'nin davetlisi olarak ABD'ye yaptığı ziyareti tamamlayan Sabancı, THY'ye ait bir uçakla Türkiye'ye döndü. Sabancı, bu ülkede bulunduğu süre içinde, kendisinin de üyesi olduğu bir komitenin, spastik çocukların sorunlarıyla ilgili çeşitli toplantılarına katıldığını söyledi.

Ekonomideki son gelişmeleri de değerlendiren Sabancı, ekonomideki işlerin istedikleri gibi iyi gitmediğini bildirdi.

Borsada birçok insanın perişan olduğunu anlatan Sabancı, "Borsaya birçok insan gelmiş. Bu insanlar perişan olmuş. Bu insanların mutlu olmaları gerekirdi. Mülkiyetin tabana yayılması için güçlü bir borsaya ihtiyaç var" dedi.

Enflasyondaki beklentilerde bazı kaygıların gündeme geldiğine dikkat çeken Sabancı, "TÜSİAD da, ben de söylüyorum ki, daha verimli çalışmalara ihtiyaç var. Son zamanlardaki kriz haksızlık. Fatura büyük tutuyor. Testiyi kırmak kolay. Onarmak çok zor" şeklinde konuştu.

THY ile alakadar olmayacağız

Sabancı, "Özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan Türk Hava Yolları (THY) ve Telekom ile ilgilenip, ilgilenmeyeceklerinin" sorulması üzerine de, "THY ile alakadar olmayacağız. Telefon işinde alakalıyız. Biz de bu işte görev almak istiyoruz" dedi.

Sakıp Sabancı, yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için yeni istihdam kaynakları yaratılması gerektiğini de sözlerine ekledi. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!