Sabancı ‘Öncü kadın’ oldu Avusturya ‘Nişan’ taktı

Güncelleme Tarihi:

Sabancı ‘Öncü kadın’ oldu Avusturya ‘Nişan’ taktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 00:00

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Avusturya’nın ‘Üst Düzey Devlet Nişanı’ verildi. Avusturya Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner, “Güler Sabancı, derin toplumsal bağlılığı, iş yaşamındaki üstün başarısı, erkek egemen dünyada kadın olarak üstlendiği öncü rolü nedeniyle ‘Nişan’a layık görüldü” dedi.

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Türkiye-Avusturya ilişkilerinin gelişmesine katkılarından dolayı “Silbernes Ehrenkreuz der Republik Österreich” adlı en üst düzey devlet nişanı verildi. Viyana’daki Albertina Müzesi’ndeki törende Güler Sabancı’ya devlet nişanını Avusturya Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner verdi. Dr. Mitterlehner, Güler Sabancı’nın “Derin toplumsal bağlılığı, iş yaşamındaki üstün başarıları ve erkek egemen bir dünyada bir kadın olarak üstlendiği öncü rolü nedeniyle, Avusturya Cumhuriyeti’ne hizmetlerinden ötürü “Silbernes Ehrenkreuz der Republik Österreich) nişanını almaya layık görüldüğünü” belirtti.

Güler Sabancı, Türk ekonomisindeki gelişmelere işaret ederek, “Türkiye bugün Maastricht kriterlerine birçok AB üyesi ülkeden daha yakındır” dedi. Türkiye’nin 800 milyar dolara ulaşan Gayri Safi Milli Hasılasıyla (GSMH) rekabet edebilen küresel bir ekonomiye sahip olduğunu anlatan Sabancı, Türkiye’nin genişleyen, büyüyen bir pazar olarak G-20 arasındaki yerini aldığını söyledi.

Müthiş büyümeye katkı

Avusturya’nın Verbund şirketiyle Enerjisa arasındaki işbirliğini anımsatan Sabancı, Verbund gibi uluslararası şirketlerin Türkiye’ye yatırım yaparak bu müthiş büyümeye katkıda bulunduklarını belirterek, Türkiye’de bu yıl yüzde 5’lik bir büyümenin gerçekleşmesinin sürpriz olmayacağını vurguladı. Türkiye’nin, jeopolitik pozisyonu, istikrarlı ve demokratik devlet yapısıyla Avrupa’nın enerji arzı ve güvenliği için katkı sağlayan bir ülke olduğunu ifade eden Sabancı, “2001 krizi sonrası, mali sektörde yapılan radikal reformlar sonucunda, Avrupa’da küresel krizi destek almadan atlatabilen tek bankacılık sistemine sahip ülke Türkiye’dir” dedi.

Onur duydum

Avusturya’dan almış olduğu devlet nişanı ile iki ülke arasında ekonomik ve kültürel alanda mevcut olan ilişkilerin geliştirilmesi için ilave bir sorumluluk yüklendiğini belirten Sabancı, kültürünü, sanatını ve insanlarını yakından tanıdığı Avusturya’dan bu önemli ödülü almaktan onur duyduğunu söyledi.

Ödülleri uzun bir liste oluşturuyor

AVUSTURYA Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Dr. Reinhold Mitterlehner, Güler Sabancı’nın kişisel özellikleri ve kariyeri hakkında katılımcılara bilgi verdi. “Güler Sabancı’nın bugüne kadar aldığı ödüller çok uzun bir liste oluşturuyor” diyen Dr. Reinhold Mitterlehner, hem ekonomiye hem de hayır işlerine katkılar yaptığını ifade etti.

Verbund:EnerjiSa pazar lideri olacak

ENERJİSA’nın ortağı Verbund’un CEO’su Wolfgang Anzengruber, Haziran 2007’de Verbund’un Sabancı Grubu ile ortak olduğunu belirterek, EnerjiSa’da yüzde 50’şer paya sahip olduklarını söyledi. 2015’e kadar Türkiye elektrik sektöründe en az yüzde 10 pazar payına ulaşmak istediklerini vurgulayan Anzengruber, “Bu hedef gerçekleştiğinde Enerjisa pazar lideri olacak. Amaç, santrallerin toplam kurulu gücünü 5.000 MW’a çıkarmak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!