Sabancı’nın mezarına ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Sabancı’nın mezarına ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2004 02:00

İstanbul’da önceki gün toprağa verilen Sakıp Sabancı’nın Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabristanı, sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Akrabaları ve tanıdıklarının yanı sıra İstanbul’un değişik yerlerinden gelen çok sayıda kişi mezar başında dua etti.

Kalabalık nedeniyle getirilen güvenlik elemanları bir süre da mezarlıkta bekleyecek. Kardeşi Erol Sabancı ile yeğeni Güler Sabancı öğle saatlerinde kabristanı ziyaret etti. Güler Sabancı, kabristanın Sabancı Center’ı görmesiyle ilgili bir soruya, ‘Bizde fotoğrafı gazetelerde görünce fark ettik’ cevabını verdi. Sabancı’nın mezarını ziyaret eden işadamı Kadir Has ise cenaze törenine katılamadığı için dün geldiğini söyledi.

BABAYA KIRMIZI KARANFİL

Saat 15.10’da babasının kabrine gelen Sevil Sabancı ise, kırmızı karanfil bırakıp çiçekleri suladı. Halkın gösterdiği sevgi selinden çok mutlu olduğunu söyleyen Sevil Sabancı, ‘Bu inanılmaz sevgi selini hep beraber yaşadık. Halk hep bizimle beraber oldu. Sizler bizim ailemizsiniz. Babam sizlere hep çok değer verdi. Sizler de ona hak ettiği değeri verdiniz’ dedi. Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle bekletilen, özel güvenlik görevlilerinin ise, bir süre görev yapacağı belirtildi. Sabancı Ailesi, taziyeleri Sabancı Center’da kabul ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!