Sabancı: Devleti yeterince küçültemedik

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Devleti yeterince küçültemedik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 12:24

Hacı Ömer Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, ``2001 yılında devleti küçülteceğiz diyorduk. Yeterince küçültemedik`` dedi.

H.Ö Sabancı Holding`in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Sabancı, 2001 yılının krizler içinde geçtiğini söyledi.

Yılın ağır krizler ve faturalarla bitmekte olduğunu vurgulayan Sabancı, ``Gönül ne istiyor? 2002 yılında yığılmış problemlerimizin daha akıllı çözülmesini istiyor`` diye konuştu.

Sabancı, devamla şunları kaydetti: ``Faraza 2001 yılında (devleti küçülteceğiz) diyorduk. Yeterince küçültemedik. (Tasarruflar yapacağız) dedik. Yeterince yapamadık. Avrupa Birliği üyeliği konusunda ileri adımlar atamadık. Özelleştirmede istediğimiz boyutlara gelemedik. Gönül diyor ki gelecek sene bu meselelerde daha verimli çalışmalar yapıp, belirlediğimiz hedeflere varalım.``

SABANCI HOLDİNG`İN SERMAYE TAVANI 1 KATRİLYON

Hacı Ömer Sabancı Holding`in kayıtlı sermaye tavanı 600 trilyondan 1 katrilyon liraya çıkarıldı.

Genel Kurul`da konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, ``Katrilyon oldu, bundan sonra ne diyeceğiz, nasıl bir isim var bundan sonra?`` dedi.

Babasının 1949 yılında Emirgan`daki Atlı Köşkü 300 bin liraya satın aldığını hatırlatan Sabancı, ``Şimdi 300 bin lira bir sandviç fiyatı`` dedi.

Sabancı, 1 doların yaklaşık 1.5 milyon Türk Lirası`na karşılık geldiğine işaret ederken, ``demek ki 300 bin lira 20 cente tekabül ediyor. Köşkü 20 cente almışız`` diye espri yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!