Sabancı: Bari elaleme karşı seçimi yapalım

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Bari elaleme karşı seçimi yapalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adana'daki Marsa KJS'nin toz içecek tesislerinin açılışında konuşan Sakıp Sabancı, ‘‘Seçim ertelenirse çok yazık olur. Estek, köstek bir sonuca ulaşalım. Elaleme karşı seçimi yapalım’’ dedi. Sabancı, küskünlerin Türkiye’ye faturasının

100 trilyonu geçtiğini söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı artık seçim yoluna girildiğini ve mutlaka seçimlerin yapılması gerektiğini söyledi. Sabancı, ‘‘Seçim yapılmalıdır. Yola devam etmeliyiz. Seçim ertelenirse çok yazık olur. Elaleme karşı seçime gitmek en iyisi. Ne olursa olsun, estek köstek bir sonuca ulaşılması gerekiyor’’ dedi.

Sakıp Sabancı, Marsa KJS'nin dün Adana'da toz içecek Tang üretim tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, ‘‘küskünler’’in Türkiye'ye faturasının 100 trilyondan çok daha büyük olduğunu ve bu faturayı 65 milyonun ödediğini söyledi.

İSTİKRARLI HÜKÜMET

Sabancı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, dünkü Hürriyet'te yer alan ‘‘Seçimler ve 312'inci maddeye ilişkin’’ açıklamalarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

‘‘Sayın komutanımızın söyledikleri lafları değerlendirecek konumda değilim. Herkes kendi görevini yaparken bir takım düşüncelerini de söyler. Herkes bu memleketi seviyor ve kendi alanında çalışıyor. Ben sanayiciyim, üretim için çalışırım. Bu tesislerin çoğalmasını istiyorum. Bunun şartı da istikrar... İstikrarı sağlamak için seçim kanununu değiştirerek seçime gitmek gerekirdi. Bunu da bir türlü başaramadık. Biz yıllardır hergün istikrarlı ve güçlü hükümetlere ulaşmak için aksiyonlar beklerken nereye gidiyoruz. Daha istikrarsız ve daha kaygılı bir durumdayız. Yıllardır yaptığımız hatalardan ders almadık. Hálá çilemiz dolmadı. Bir partiler kanunu çıkartmanın gereğine herkes inanıyor, ama kimse hiçbir şey yapmıyor. Bu başarılamadan seçime yöneliyoruz. Ama yola çıktık seçim olmalı. İstikrarlı ve kuvvetli hükümetler istiyoruz.’’

TÜRKİYE EN SONA

Sabancı, laiklik karşıtı düşünceler için de ‘‘Maneviyat önemli gerekli yerlerde kullanılmalı, ama asla oy için pompalanmamalı’’ dedi.

Yabancı yatırımlar için siyasi istikrarın önemli olduğu vurgulayan Sabancı, ‘‘Elin oğlu dünya haritasını önüne alıyor. Nereye yatırım yapacağına bakarken Türkiye'yi en sona bırakıyor. Adam teknolojisini, kaynağını, prestijini getiriyor. Ama böylesine istikrarsız bir ülkeye de gelmek istemiyor, en sona bırakıyor’’ diye konuştu.

YUNANİSTAN AYIP YAPTI

Türkiye'nin Yunan gemileri için aldığı kararı destekleyen Sabancı, herkesin kendi gemilerini kullanmasını istedi. Yunanistan konusunda Türkiye'nin kendisini çok iyi ifade etmesi gerektiğini vurgulayan Sabancı, yerli havayolu, yerli elbise, yerli kravat kullanılması çağrısında bulunarak Yunanistan'ı da herkes gibi ayıpladığını söyledi.

Kraft: Türkiye'ye inanıyoruz

Sabancı Grubu ile Philips Morris'in gıda şirketi Kraft Jacobs Suchard'ın yüzde 50 ortak olduğu Marsa KJS, Milka gofretten sonra yerli Tang üretimine de başladı. Yaklaşık 5 milyon dolara malolan 7 bin 500 ton kapasiteli tesiste ilk yıl için 3 bin 500 ton üretim yapılacak. Sakıp Sabancı, tesisin kuruluşunda Hacı Sabancı'nın büyük emeği olduğunu vurgulayarak burukluk, hüzün ve sevinci aynı anda yaşadıklarını söyledi. Açılışa katılan Kraft Dünya Başkanı John Bowlin de, Sabancı Grubu'yla Türkiye'deki ortaklıklarından memnun olduklarını vurgulayarak Sabancı Holding ile ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğini söyledi. Bowlin, ‘‘ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'yi dünyanın gelişen 10 ekonomisi arasında görüyor. Biz de bu görüşe katılıyoruz. Marsa KJS, Orta Avrupa ve Ortadoğu bölgesinin büyüme potansiyeli en çok olan gıda şirketidir. Türkiye'de yatırımlara devam etmek ve büyümek istiyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!