Sabancı, 90 trilyon yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Sabancı, 90 trilyon yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sabancı grubunda yer alan şirketlerin bu yılki yatırım hedefi 90 trilyon liraya ulaşıyor. Bu yıl grup şirketleri içinde en büyük yatırımı 24.3 trilyon lira ile pet şişe üreticisi Sasa Suni Sentetik Elyaf A.Ş. gerçekleştirecek. Sabancılar ve Japon Toyota firması ortaklığında kurulan ve Türkiye'de otomobil üretimi gerçekleştiren Toyotasa A.Ş. bu yıl 13.2 trilyon liralık yatırım hedefliyor. Sabancıların su üretimine yönelik olarak Fransızlarla ortaklaşa kurduğu Danonesa'nın bu yılki yatırım hedefi 6 trilyon, otomobil lastiği üreten Brisa Bridge-Sabancı Sanayi A.Ş.'nin yatırım hedefi 5.l trilyon lira düzeyinde bulunuyor.

Ayrıca Sabancı grubu şirketlerinden Bossa 4.4 trilyon, lastik sektöründe faaliyet gösteren Hoecsa ile Akçansa Çimento Sanayi A.Ş. 3.7'şer trilyon, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. 3.4 trilyon, Çimsa Çimento Sanayi A.Ş. 2.2 trilyon, Dusa Endüstriyel İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2.1 trilyon, Kordsa Kord Bezi Sanayi A.Ş. 1.3 trilyon liralık yatırıma gitmeyi planlıyor. Grupta yer alan diğer şirketlerin yapacağı toplam yatırım tutarı da 20.6 trilyon liraya ulaşıyor.

Sabancı grubu iştirakleri arasında ayrıca, Akbank, Aksigorta, Marsa, Pilsa, Exsa, Carrefoursa, Philsa, PMSA, temsa, Sabancı Bank, Beksa, İnsa, Yünsa, Olmuksa, Oysa İskenderun Çimento, Oysa Niğde Çimento, Sapeksa, BNP-Ak Dresdner Bank, Tursa, Ankara turizm, Univers Trading, Akhayat Sigorta, akkardansa, Yazakısa Otomotiv, Nile Kordsa gibi şirketler de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!