SAB Miller’la güç birliği Hindistan’a kadar uzanacak

Güncelleme Tarihi:

SAB Miller’la güç birliği Hindistan’a kadar uzanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

Davos’ta Bloomberg HT’ye konuşan Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, SAB Miller’ın Rusya ve Ukrayna operasyonlarını Anadolu Efes’in içine kattıklarını, şirketten SAB Miller’a yüzde 24 hisse verdiklerini belirterek, “Bu geniş coğrafyada işbirliği yapma kararını da beraberinde getirdi. Doğu Avrupa’dan Hindistan’a kadar olan bölgede SAB Miller ile güçlerimizi birleştirip, daha yoğun, daha genişleyen bir yapı içine getireceğiz Anadolu Efes’i. Bazı ülkeleri biz alacağız, bazı ülkeleri SAB Miller alabilir. Yani böyle Doğu Avrupa’ya uzanacak bir çalışma içinde olacağız. Bizim radarımızda olan Balkan ülkeleri ve ağırlıklı Bulgaristan. Macaristan var, Çek Cumhuriyeti var, Slovakya var, Romanya var. Dolayısı ile bunların her birinde işbirliği yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Avrupa’daki krizin yatırımı bir miktar ucuzlatacağını tahmin ettiğini belirten Özilhan, şunları söyledi: “Dolayısıyla çok fazla oyuncu olmayabilir bu konuda. Ondan da daha makul fiyatlarla çıkabilir. Rusya bizim için çok önemli, tabii Ukrayna da bizim için çok önemli oldu. İki gücün birleşmesinden ikinci oyuncu haline geldik, o da çok önemli.”
Neticeyi bekliyoruz
SAB Miller ile geçen hafta son imzaların atıldığını dile getiren Özilhan, “Metinleri tamamladık, imzaları attık, Rekabet Kurulu için müracaatlarımızı yaptık. Türk Rekabet Kurulu’ndan çıktı onay, Rusya Rekabet Kurulu ağırlıklı çünkü operasyonun esas olduğu nokta orada. Netice bekliyoruz” dedi. Yakında yeni satın almalar yapabileceklerini de belirten Özilhan, “İlgi alanımızda birtakım ülkeler var ki bu ülkelerde projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hem bira olarak hem de Coca Cola olarak. Yakında bir takım duyurular yapabiliriz. Bu ülkeler için bir şey söylemek mümkün değil. Genellikle artık 4-5 saat yakın coğrafya oldu. Onun için 4-5 saat uçuş mesafesindeki ülkeler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!