Rusya'da Türk Hali açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Rusyada Türk Hali açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2010 11:37

Rusy'nın Rostov kentinde 32 milyon dolarlık yatırımla Türk ve Rus işadamlarının ortaklığında açılacak Rostov Yaş Meyve Sebze Toptancı Hali'nin tanıtımı Antalya'da bugün başlayan Uluslararası Meyve Sebze, Lojistik ve Teknolojileri Fuarı'nda yapıldı.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Meyve Sebze, Lojistik ve Teknolojileri Fuarı (FreshAntalya 2010), Antalya Expo Center'de başladı. ANFAŞ Fuarcılık A.Ş. tarafından yapılan ve 31 ülkeden 7 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi beklenen fuarda yurtiçi ve yurtdışandan 136 firma stand açtı. Açılış törenine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr.Ferhat Şelli, Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Löğoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Adnan Vücudi Özen, Antalya Yaş Sebze Meyve İhracatçı Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Satıcı, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Şeref Songör ile ANFAŞ Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Server Seçer, Şişli Belediye Başkan Vekili Necmi Hayal da katıldı.

Rusya'nın Rostov şehrinde 90 bin metrekare alan üzerinde kurulması planlanan ve önümüzdeki aylarda yapılacak Rostov Yaş Meyve Sebze Toptancı Hali Projesi'nin tanıtımı da fuarda yapıldı. Türk- Rus ortaklığında yapılan 32 milyon dolarlık projenin minyatür görüntüsü, fuara gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Halin tanıtımında Rostov Milletvekilleri İvan İvanoviç Sıtko ve Kerim Babayev ile Rostov Vali Yardımcısı Aleksi Gocavin de yer aldı.

Rostov Meyve Sebze Hali Şirketi (FORT) Genel Müdürü İlhan Erdinç, Rusya'da ilk kez bir Türk firmasının Rus ortaklarıyla Rusya'nın en büyük ve modern toptancı halini inşa edeceğini belirterek, inşaata Mayıs ayında başlanacağını ve kısa sürede tamamlanarak Türk ihracatçılarının ve Rusya'nın hizmetine sunulacağını belirtti. Geçen yıl Türkiye Rusya'ya toplam 633 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirildiğine dikkati çeken Erdinç, “Rus ortaklarımızla kuracağımız Rostov Meyve Sebze Hali, Türk ihracatına en az 50 milyon dolarlık daha katkı yapacaktır” dedi.

FORT'un 5 Türk ortağından olan Burak Bozkır, halin işletmesinin yüzde 50'sine sahip olduklarını söyledi. Rostov Vali Yardımcısı Aleksi Gocavin ise Türk yatırımcılara Rostov şehrini seçtikleri için teşekkür etti.

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Satıcı da, Rostov Yaş Meyve Sebze Toptancı Hali'nin Türk ihracatçısı için çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Rusya'ya ihracat yapan Türk üretici ve ihracatçılarının da Rusya'da dağıtım yapabileceğini anlatan Satıcı, şunları kaydetti:

“Rusya'da yapılacak toptancı hali Türk ihracatının önünü açacak. Gelecek sezon tamamlanacak Hal, Türk ihracatına büyük katkı yapacak. Rusya'ya yaklaşık 700 milyon dolarlık ihracatımız var. Bu ülkede gelecek yıl hizmete girecek toptancı hali ile ülkemizin yaş meyve sebze ihracatı daha da artacak, rekabet gücümüz üst seviyeye çıkacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!