Rusya'da küresel ekonomi tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Rusyada küresel ekonomi tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 11:20

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 38 ülkeden 200’den fazla akademisyeni, uzmanı ve bürokratı Rusya’da bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Her yıl İstanbul’da ve yurtdışında düzenlediği konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini buluşturan EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 11. Konferansını 12-14 Eylül 2013 tarihlerinde Rusya’nın Ural Dağları eteğindeki Ekaterinburg şehrinde düzenliyor. 3 gün sürecek konferansta, 38 ülkeden 200’den fazla akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 150’ye yakın bilimsel çalışmayı sunup tartışacak.

Rusya Bilimler Akademisi Ural Bölgesi Ekonomi Enstitüsü’nün ev sahipliğinde yapılacak konferansta, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya, Sverdlovsk Bölgesi Uluslararası ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Alexander Harlov ile bazı üst düzey Rus yetkililer de katılacak.

Haberin Devamı

KATILIM ORANI YÜKSEK
Konferansta teorik konuların yanında dünya ekonomisinin gündemi de ele alınacak. Konferansla ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini belirterek, EBES’in konferanslarına ilginin giderek arttığını ve bu konferansların gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini söyledi. EBES konferanslarının önemli bir özelliğinin de yabancı katılım oranının yüksekliği olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Bu konferansta da yabancı katılım oranı yüzde 80’in üzerinde. Dolayısıyla EBES, Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı yapıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!